Mamurluk na Kipru

Celodnevni provod pijanih britanskih turista na Kipru završio se na lokaciji o kojoj nisu mogli ni da sanjaju - u ratom razorenoj Siriji.

Zanimljivosti 09.06.2016 | 09:53
Mamurluk na Kipru

Levis Elis, Aleks MekKormik i Džejms Valman cele noći su ispijali alkoholna pića u turističkom rizortu Aja Napi kada im je u 9 ujutro pala na pamet sjajna ideja kako bi mogli turističkim brodom otići da gledaju delfine.

 Međutim, problem je bio što su se ukrcali na pogrešan brod, a to im je postalo jasno tek nakon što su odmakli više od 100 kilometara.

- Odmah mi je bilo čudno kada sam video da smo jedini stranci na brodu. Bio sam jako mamuran i odlučio sam ne postavljam nikakva pitanja. Međutim, nakon nekoliko sati vožnje skupio sam snage i pitao: "Hej, koliko još moramo da se udaljimo od kopna?" - započeo je priču Elis.

Na to pitanje nisu dobili nikakav odgovor i onda je počela - panika.

- Počeli smo da urlamo da moramo hitno da se vratimo nazad, a brod je tek nakon sati i sati vožnje pristao u neku luku. Gledali smo jedni druge i zapitali se šta ćemo sada? - ispričali su ovi momci.

Čim je brod pristao u luku, momci su upozoreni da ostanu na brodu pre nego što ih ruski vojnici odvedu u svoju bazu. Oni ni tada nisu imali pojma gde se nalaze, a pravi šok je nastao kada je neko od njih uspeo da se uloguje na Fejsbuk. Pisalo je - Tartus, Sirija. Gradić na obali udaljen svega 50 kilometara od ratom uništenog Homsa i lokacija na kojoj Rusi imaju svoju ratnu luku.

- Tada smo zapravo shvatili gde smo. Rekli smo Rusima što se dogodilo, a oni su se valjali od smeha - kaže Elis.

Ruski vojnici udovoljili su zahtevu neopreznih Britanaca za nekoliko fotografija pre nego što su im osigurali brod za put nazad na Kipar.

Blic

foto: instagram

Komentari / 0

Ostavite komentar