Пада пресуда Шарићу за шверц дроге?

Жалбено вијеће Апелационог суда враћа случај у којем је осуђен на 20 година затвора на поновно суђење.

Србија 09.06.2016 | 09:35
Пада пресуда Шарићу за шверц дроге?

Дарку Шарићу, кога је Посебно одјељење Вишег суда у Београду осудило на 20 година затвора због организовања криминалне групе која се бавила шверцом наркотика, суђење ће бити поновљено.

Вијеће Апелационог суда које је одлучивало по жалбама на првостепену пресуду, како каже извор овог листа, донијело је одлуку да се она укине у односу на првоокривљеног Шарића, а поступак понови пред првостепеним вијећем.

"У односу на неке окривљене пресуда је потврђена, док су неки, због апсолутне застарјелости кривичног гоњења, ослобођени оптужби. Пресуде су потврђене свједоцима сарадницима Драшку Вуковићу, Радану Адамовићу и Небојши Јоксовићу", наводи "Политикин" саговорник упућен у предмет.

У Апелационом суду јуче нису жељели да потврде ове информације, али је незванично речено да је "писмени отправак пресуде урађен и да ће за неколико дана бити експедован из суда”.

Првостепеном пресудом, већином гласова трочланог судског већа Посебног одељења београдског Вишег суда Дарко Шарић је осуђен на 20 година затвора због организовања криминалне групе која се бавила трговином наркотицима. Он није присуствовао изрицању пресуде јер није желио да га из затвора доведу у судницу Специјалног суда.

(Политика.рс)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

цукарица

09.06.2016 09:52

Слобода Шарицу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пасха

09.06.2016 11:01

Ма јок људи он продавао кукуруз,има своје воденице,е правдо

ОДГОВОРИТЕ