Pada presuda Šariću za šverc droge?

Žalbeno vijeće Apelacionog suda vraća slučaj u kojem je osuđen na 20 godina zatvora na ponovno suđenje.

Srbija 09.06.2016 | 09:35
Pada presuda Šariću za šverc droge?

Darku Šariću, koga je Posebno odjeljenje Višeg suda u Beogradu osudilo na 20 godina zatvora zbog organizovanja kriminalne grupe koja se bavila švercom narkotika, suđenje će biti ponovljeno.

Vijeće Apelacionog suda koje je odlučivalo po žalbama na prvostepenu presudu, kako kaže izvor ovog lista, donijelo je odluku da se ona ukine u odnosu na prvookrivljenog Šarića, a postupak ponovi pred prvostepenim vijećem.

"U odnosu na neke okrivljene presuda je potvrđena, dok su neki, zbog apsolutne zastarjelosti krivičnog gonjenja, oslobođeni optužbi. Presude su potvrđene svjedocima saradnicima Drašku Vukoviću, Radanu Adamoviću i Nebojši Јoksoviću", navodi "Politikin" sagovornik upućen u predmet.

U Apelacionom sudu juče nisu željeli da potvrde ove informacije, ali je nezvanično rečeno da je "pismeni otpravak presude urađen i da će za nekoliko dana biti ekspedovan iz suda”.

Prvostepenom presudom, većinom glasova tročlanog sudskog veća Posebnog odeljenja beogradskog Višeg suda Darko Šarić je osuđen na 20 godina zatvora zbog organizovanja kriminalne grupe koja se bavila trgovinom narkoticima. On nije prisustvovao izricanju presude jer nije želio da ga iz zatvora dovedu u sudnicu Specijalnog suda.

(Politika.rs)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

cukarica

09.06.2016 09:52

Sloboda Šaricu

ODGOVORITE
Name

Pasha

09.06.2016 11:01

Ma jok ljudi on prodavao kukuruz,ima svoje vodenice,e pravdo

ODGOVORITE