Исповијест: Везао нам је ноге кошуљом

“Зграбио нас је за ноге. Са себе је стргао кошуљу, поцијепао је и везао нам је око чланака. Ипак, вјероватно му се учинило да није довољно чврсто стегао, па је скинуо пертле и додатно ојачао чворове. Следиле смо се када нам је рекао да ће нас пребацити у Румунију и продати у бијело робље.”

Србија 09.06.2016 | 09:16
Исповијест: Везао нам је ноге кошуљом

Овако је једна од двије дјевојчице, ученице осмог разреда које је у Зајечару отео М. Ђ. (54) из Књажевца, почела причу о драми коју су преживјеле.

“Враћала сам се са другарицом из града, било је око 23 часа”,још увијек је у шоку једна од дјевојчица. “Сјеле смо на клупу на жељезничкој станици, као што смо често чиниле, када нам је пришао тај човјек. Одмах смо видјеле да је пијан”, испричала је дјевојчица.

М. Ђ. је покушао да започне разговор са дјевојчицама, али оне то нису жељеле. Он им је онда рекао да је полицајац и да одмах ставе своје телефоне у једну торбу.

“Уплашиле смо се и послушале га”,наставља дјевојчица причу. “Напасник је моју другарицу ухватио за руку, а ја сам покушала да побјегнем. Међутим, он ме је гурнуо и запријетио ми”, рекла је.

М. Ђ. је тада дјевојчице ухватио за ноге, кошуљом им везао чланке, а онда све то дотегао пертлама.

“Рекао нам је да је полицајац и да мора да сачека појачање”, додаје дјевојчица. “Казао нам је и да би нас пустио, али онда ће њега командир грдити.”
Током наредна четири часа М. Ђ. је држао дјевојчице везане.

“Углавном је понављао да је полицајац”, каже саговорница.”У једном тренутку, међутим, казао је да може да позове и свог пријатеља и да нас одвезе у Неготин, а одатле и у Румунију. Пријетио нам је да ће нас продати у бијело робље.”

У једном тренутку, М. Ђ. је узео велику металну пикслу са жељезничке станице и њоме почео да лупа по вратима. То је видео један човјек, који је позвао полицију.

“Када је наишла патрола, М. Ђ. је покушао да побјегне”, прича дјевојчица. “Полиција га је, међутим, савладала, након чега су нас одвезли у станицу. Лакнуло ми је тек када сам видјела да је отац дошао по мене.”

Како се испоставило, отац једне од дјевојчица, видјевши да му ћерка није дошла кући у вријеме када је требало, позвао је полицију.

“Отац једне од дјевојчица нам је казао да је звао све пријатеље своје ћерке, али да нико није знао да му каже гдје је она”, казао је извор близак истрази.

Начелница Полицијске управе у Зајечару Сања Димитријевић одмах је наредила да се крене у опсежну потрагу за несталим дјевојчицама.

“Патроле су почеле да “чешљају” Књажевац уздуж и попријеко. Одмах су блокирани сви путеви, као и аутобуска и жељезничка станица”, додаје наш извор.

Полицајци су, трагајући за дјевојчицама, ушли у у градски парк у Књажевцу. Видјели су човјека, голог до појаса, и кренули према њему.

” М. Ђ. је, угледавши полицајце, покушао да побјегне, али су га органи реда стигли и ухапсили”,каже наш саговорник. “На клупи на жељезничкој станици, пронашли су везане дјевојчице. Потрага за њима трајала је готово четири часа.”

Како се испоставило, оне нису биле повријеђене, али су биле уплашене и у шоку. Против М. Ђ. је поднесена пријава због противправног лишавања слободе.

ПРИТВОР 30 ДАНА

НА приједлог основног јавног тужиоца, Основни суд у Књажевцу осумњиченом М. Ђ. је одредио притвор до 30 дана. Ипак, према незваничним сазнањима, превезен је у нишку болницу на одјељење психијатрије гдје се провјерава да ли је урачунљив.

(Вечерње новости)

Коментари / 0

Оставите коментар