Ispovijest: Vezao nam je noge košuljom

“Zgrabio nas je za noge. Sa sebe je strgao košulju, pocijepao je i vezao nam je oko članaka. Ipak, vjerovatno mu se učinilo da nije dovoljno čvrsto stegao, pa je skinuo pertle i dodatno ojačao čvorove. Sledile smo se kada nam je rekao da će nas prebaciti u Rumuniju i prodati u bijelo roblje.”

Srbija 09.06.2016 | 09:16
Ispovijest: Vezao nam je noge košuljom

Ovako je jedna od dvije djevojčice, učenice osmog razreda koje je u Zaječaru oteo M. Đ. (54) iz Knjaževca, počela priču o drami koju su preživjele.

“Vraćala sam se sa drugaricom iz grada, bilo je oko 23 časa”,još uvijek je u šoku jedna od djevojčica. “Sjele smo na klupu na željezničkoj stanici, kao što smo često činile, kada nam je prišao taj čovjek. Odmah smo vidjele da je pijan”, ispričala je djevojčica.

M. Đ. je pokušao da započne razgovor sa djevojčicama, ali one to nisu željele. On im je onda rekao da je policajac i da odmah stave svoje telefone u jednu torbu.

“Uplašile smo se i poslušale ga”,nastavlja djevojčica priču. “Napasnik je moju drugaricu uhvatio za ruku, a ja sam pokušala da pobjegnem. Međutim, on me je gurnuo i zaprijetio mi”, rekla je.

M. Đ. je tada djevojčice uhvatio za noge, košuljom im vezao članke, a onda sve to dotegao pertlama.

“Rekao nam je da je policajac i da mora da sačeka pojačanje”, dodaje djevojčica. “Kazao nam je i da bi nas pustio, ali onda će njega komandir grditi.”
Tokom naredna četiri časa M. Đ. je držao djevojčice vezane.

“Uglavnom je ponavljao da je policajac”, kaže sagovornica.”U jednom trenutku, međutim, kazao je da može da pozove i svog prijatelja i da nas odveze u Negotin, a odatle i u Rumuniju. Prijetio nam je da će nas prodati u bijelo roblje.”

U jednom trenutku, M. Đ. je uzeo veliku metalnu pikslu sa željezničke stanice i njome počeo da lupa po vratima. To je video jedan čovjek, koji je pozvao policiju.

“Kada je naišla patrola, M. Đ. je pokušao da pobjegne”, priča djevojčica. “Policija ga je, međutim, savladala, nakon čega su nas odvezli u stanicu. Laknulo mi je tek kada sam vidjela da je otac došao po mene.”

Kako se ispostavilo, otac jedne od djevojčica, vidjevši da mu ćerka nije došla kući u vrijeme kada je trebalo, pozvao je policiju.

“Otac jedne od djevojčica nam je kazao da je zvao sve prijatelje svoje ćerke, ali da niko nije znao da mu kaže gdje je ona”, kazao je izvor blizak istrazi.

Načelnica Policijske uprave u Zaječaru Sanja Dimitrijević odmah je naredila da se krene u opsežnu potragu za nestalim djevojčicama.

“Patrole su počele da “češljaju” Knjaževac uzduž i poprijeko. Odmah su blokirani svi putevi, kao i autobuska i željeznička stanica”, dodaje naš izvor.

Policajci su, tragajući za djevojčicama, ušli u u gradski park u Knjaževcu. Vidjeli su čovjeka, golog do pojasa, i krenuli prema njemu.

” M. Đ. je, ugledavši policajce, pokušao da pobjegne, ali su ga organi reda stigli i uhapsili”,kaže naš sagovornik. “Na klupi na željezničkoj stanici, pronašli su vezane djevojčice. Potraga za njima trajala je gotovo četiri časa.”

Kako se ispostavilo, one nisu bile povrijeđene, ali su bile uplašene i u šoku. Protiv M. Đ. je podnesena prijava zbog protivpravnog lišavanja slobode.

PRITVOR 30 DANA

NA prijedlog osnovnog javnog tužioca, Osnovni sud u Knjaževcu osumnjičenom M. Đ. je odredio pritvor do 30 dana. Ipak, prema nezvaničnim saznanjima, prevezen je u nišku bolnicu na odjeljenje psihijatrije gdje se provjerava da li je uračunljiv.

(Večernje novosti)

Komentari / 0

Ostavite komentar