Рјешење за проблеме на Балкану је...

Једино рјешење за дубоко укоријењене проблеме на Балкану је заједничка европска будућност, оцијенио је за Фену извор близак њемачкој влади у Берлину.

 

Босна и Херцеговина 09.06.2016 | 08:43
Рјешење за проблеме на Балкану је...

Извор, који није могао да буде именован, казао је да ће земља каква је Босна и Херцеговина најсигурнију будућност имати под заједничким европским кровом.

Када је у питању провођење Реформске агенде, настале као резултат британско-њемачке иницијативе, навео је да се види напредак и добра воља, те да ће сва три члана Предсјдништва БиХ доћи у Берлин 30. јуна на позив канцеларке Ангеле Меркел.

Говорећи о спољно-политичком приступу Њемачке, нагласио је како је у њеном интересу постојање европског нивоа, односно да је рјешавање проблема на том нивоу "најбољи приступ који смо икада имали".

"Друге велике силе попут Сједињених Држава и Русије сматрају да је и Њемачка једна од великих сила и изненађује их када виде да дјелујемо различито, да је за Њемачку најбоље да дјелује путем европских институција. За друге велике силе је незамисливо да дјелују с много мањим земљама у институцијама ЕУ попут Њемачке", рекао је Фенин саговорник.

Истиче како Русија не може схватити зашто Њемачка није спремна за "рјешење у централној и источној Европи". Притом наводи и негативна хисторијска искуства која су се показала као велике грешке.

Казао је да се након посљедњих дешавања у источној Европи види "простор за повратак повјерења", али да у Москви потцјењују колико је Њемачка шокирана анексијом Крима коју никад неће признати.

(Агенције)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

једино

09.06.2016 07:32

Рјесење за балкан је одузети сву имовину тајкунима, јер су је зарадили нелегално и дати све народу на управљање...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микиц

09.06.2016 12:06

Дављеник се хвата и за сламку, а немоцни вјерује у немогуце: празне приче и празна обецања!

Name

Бум

09.06.2016 13:03

Рјешење.... Атомска

Name

Фикрет

09.06.2016 13:07

Њемацка све добро види и они нас и могу сано спасити сами ми не знамо из свега овога изици

ОДГОВОРИТЕ