Шоутајм! Португалци ''одували'' Естонију и спремни чекају ЕУРО!

Разуздани Кварежма и насмејани ЦР7 појели лопту, навијачи урлали од задовољства! Три асистенције и два гола крила Бешикташа уз два поготка Реалове звезде за седам комада у мрежи несрећне Естоније која није знала шта се десило са њом и општи транс презадовољних гледалаца!

Кошарка 09.06.2016 | 09:30
Шоутајм! Португалци ''одували'' Естонију и спремни чекају ЕУРО!

Шоутајм! Спектакл! Фудбалски циркус! Назовите то како хоћете, потцените, искритикујте, али навијачи Португалије који су вечерас провели два сата на стадиону Бенфике су добили представу за памћење и уживање. Истина, преко пута је била недорасла Естонија, али магичан фудбал су вечерас играли Португалци у генералној провиу за ЕУРО у Француској се може назвати фудбалским оргазмом.

Португалске стреле Рикардо Кварежма и Кристијано Роналдо су разориле несрећне Естонце и у ривалу убиле било какву вољу да игра фудбал. Кварежма је постигао два и наместио три гола,Роналдо је за полувреме постигао два поготка, Португалци су на крају завршили са убедљивих 7:0! Пуцали су одакле су стигли, Кварежма и Роналдо су правили циркус од фудбала.

Коме треба деветка и гол-играч када има оваква крила? Португалцима сигурно не. Селектор Сантош је извео формацију 4-4-2 са ромбом у везном реду и Кварежмом иРоналдом као класичним нападачима. Везни ред је снадбевао двојицу револвераша лоптама и отварао им простор, а они су индивидуалним бравурама решетали мрежу Естоније и бацали публику у екстазу. Оно што португалски навијачи чекају 13 година откако су се појавила двојица најталентованијих синова. Одавно толико лепих голова и потеза није виђено на једној утакмици. Израз „Жога бонито“ који су патентирали Бразилци је вечерас добио потврду у мајсторијама њихових колонијалних очева.

Почело је Роналдовим голом главом на чудесну асистенцију Кварежме у 6. минуту.Кварежма је три минута касније постигао спектакуларан гол лоб ударцем да би ЦР7 у 45. минуту постигао други гол на мечу после бриљантне акције и размене пасова са ЖоаомМаријом.

А онда је кренуо и рафал у другом полувремену. без обзира што је селектор извео Роналда из игре. Кварежма је послао још један невероватан пас из корнера и асистирао Данилу за 4:0. У 61. минуту после још једног продора Кварежме, Естонци су морали сами себи да затресу мрежу. У 77. минуту је уследио нови гол Кварежме. После асистенција спољном и унутрашњом, сада је показао да уме да туче и пуном! Тачку је ставио Едер после сјајног паса Андреа Гомеша.

Португалци су спремни. Истина, испрашили су нејаку Естонију, али ова поставка са потпуном слободом Роналду и Кварежми улива оптимизам...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар