Šoutajm! Portugalci ''oduvali'' Estoniju i spremni čekaju EURO!

Razuzdani Kvarežma i nasmejani CR7 pojeli loptu, navijači urlali od zadovoljstva! Tri asistencije i dva gola krila Bešiktaša uz dva pogotka Realove zvezde za sedam komada u mreži nesrećne Estonije koja nije znala šta se desilo sa njom i opšti trans prezadovoljnih gledalaca!

Košarka 09.06.2016 | 09:30
Šoutajm! Portugalci ''oduvali'' Estoniju i spremni čekaju EURO!

Šoutajm! Spektakl! Fudbalski cirkus! Nazovite to kako hoćete, potcenite, iskritikujte, ali navijači Portugalije koji su večeras proveli dva sata na stadionu Benfike su dobili predstavu za pamćenje i uživanje. Istina, preko puta je bila nedorasla Estonija, ali magičan fudbal su večeras igrali Portugalci u generalnoj proviu za EURO u Francuskoj se može nazvati fudbalskim orgazmom.

Portugalske strele Rikardo Kvarežma i Kristijano Ronaldo su razorile nesrećne Estonce i u rivalu ubile bilo kakvu volju da igra fudbal. Kvarežma je postigao dva i namestio tri gola,Ronaldo je za poluvreme postigao dva pogotka, Portugalci su na kraju završili sa ubedljivih 7:0! Pucali su odakle su stigli, Kvarežma i Ronaldo su pravili cirkus od fudbala.

Kome treba devetka i gol-igrač kada ima ovakva krila? Portugalcima sigurno ne. Selektor Santoš je izveo formaciju 4-4-2 sa rombom u veznom redu i Kvarežmom iRonaldom kao klasičnim napadačima. Vezni red je snadbevao dvojicu revolveraša loptama i otvarao im prostor, a oni su individualnim bravurama rešetali mrežu Estonije i bacali publiku u ekstazu. Ono što portugalski navijači čekaju 13 godina otkako su se pojavila dvojica najtalentovanijih sinova. Odavno toliko lepih golova i poteza nije viđeno na jednoj utakmici. Izraz „Žoga bonito“ koji su patentirali Brazilci je večeras dobio potvrdu u majstorijama njihovih kolonijalnih očeva.

Počelo je Ronaldovim golom glavom na čudesnu asistenciju Kvarežme u 6. minutu.Kvarežma je tri minuta kasnije postigao spektakularan gol lob udarcem da bi CR7 u 45. minutu postigao drugi gol na meču posle briljantne akcije i razmene pasova sa ŽoaomMarijom.

A onda je krenuo i rafal u drugom poluvremenu. bez obzira što je selektor izveo Ronalda iz igre. Kvarežma je poslao još jedan neverovatan pas iz kornera i asistirao Danilu za 4:0. U 61. minutu posle još jednog prodora Kvarežme, Estonci su morali sami sebi da zatresu mrežu. U 77. minutu je usledio novi gol Kvarežme. Posle asistencija spoljnom i unutrašnjom, sada je pokazao da ume da tuče i punom! Tačku je stavio Eder posle sjajnog pasa Andrea Gomeša.

Portugalci su spremni. Istina, isprašili su nejaku Estoniju, ali ova postavka sa potpunom slobodom Ronaldu i Kvarežmi uliva optimizam...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar