Мини коментар: Најтеже је бити - Новак!

Мухамед Али је рекао: “Шампиони нису направљени у теретани. Шампиони су направљени од нечега што је дубоко у њима: жеље, визије и сна”.

Тенис 09.06.2016 | 22:45
Мини коментар: Најтеже је бити - Новак!

Од жеље, визије, сна, воље, али и ината и српског ватреног темперамента, направљен је Новак Ђоковић. Човек којем се сви дивимо. И не, не дивимо се ми само његовом умећу у магичном правоугаонику, дивимо се начину на који нас представља у свету. Безгранично нас чини поносним сваким поступком.

Кажу и да се до једноставности најтеже долази. И да је то њен парадокс. А Новак нам свакога дана показује колико је у ствари једноставност лепа. Новакова генијалност на терену делује тако једноставно. Обично. Показао нам је то Ђоковић у финалу Ролан Гароса. Какву хладнокрвност је демонстрирао целом свету. Као да до недеље није три пута губио финале. Самоконтрола је мајка успеха.

“Он је сјајан, бионички човек.” То је само једна од дефиниција коју су светски медији искористили да опишу доминацију Новака Ђоковића у овом тренутку на турниру. Прави терминатор. Али са емоцијама. То је његов плус у односу на машину.

Најбоље од свега је што ће Новак у играчком зениту бити још сигурно две, три године. И што ће нам приређивати безграничну радост сваки пут. Сада је на реду Вимблдон, па Олимпијске игре у Рију. Новаче, чекамо тај август, па да поново слушамо “Боже правде” и заједно плачемо. Од среће!

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар