Mini komentar: Najteže je biti - Novak!

Muhamed Ali je rekao: “Šampioni nisu napravljeni u teretani. Šampioni su napravljeni od nečega što je duboko u njima: želje, vizije i sna”.

Tenis 09.06.2016 | 22:45
Mini komentar: Najteže je biti - Novak!

Od želje, vizije, sna, volje, ali i inata i srpskog vatrenog temperamenta, napravljen je Novak Đoković. Čovek kojem se svi divimo. I ne, ne divimo se mi samo njegovom umeću u magičnom pravougaoniku, divimo se načinu na koji nas predstavlja u svetu. Bezgranično nas čini ponosnim svakim postupkom.

Kažu i da se do jednostavnosti najteže dolazi. I da je to njen paradoks. A Novak nam svakoga dana pokazuje koliko je u stvari jednostavnost lepa. Novakova genijalnost na terenu deluje tako jednostavno. Obično. Pokazao nam je to Đoković u finalu Rolan Garosa. Kakvu hladnokrvnost je demonstrirao celom svetu. Kao da do nedelje nije tri puta gubio finale. Samokontrola je majka uspeha.

“On je sjajan, bionički čovek.” To je samo jedna od definicija koju su svetski mediji iskoristili da opišu dominaciju Novaka Đokovića u ovom trenutku na turniru. Pravi terminator. Ali sa emocijama. To je njegov plus u odnosu na mašinu.

Najbolje od svega je što će Novak u igračkom zenitu biti još sigurno dve, tri godine. I što će nam priređivati bezgraničnu radost svaki put. Sada je na redu Vimbldon, pa Olimpijske igre u Riju. Novače, čekamo taj avgust, pa da ponovo slušamo “Bože pravde” i zajedno plačemo. Od sreće!

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar