Тоти продужио уговор: Још мало фудбала, па у фотељу!

Легендарни капитен Роме Франческо Тоти рекао је да му је испуњен сан тиме што је продужио уговор са клубом.

Фудбал 09.06.2016 | 16:30
Тоти продужио уговор: Још мало фудбала, па у фотељу!

Тоти ће још годину дана играти фудбал у свом клубу, као и што ће после тога бити функционер Римљана.

Наредна сезона биће му 25. у клубу и последња у играчкој каријери.

"Фантастично се осећам. Одувек сам хтео да завршим каријеру носећи само један дрес - Ромин. Мислим да сам то заслужио", рекао је 40-годишњи Тоти за сајт клуба.

Уговор је потписан данас, након што се Тоти састао са председником клуба Џејмсом Палотом, а тај састанак је описао као "директан". Играч ће после последње фудбалерске сезоне постати функционер клуба.

"Одушевљен сам. Имам још ову годину као играч, а онда још шест као директор. Као што сам увек говорио председнику и клубу у целини, највише бих волео да имам тачно одређену улогу, као што је технички директор. Они су се сложили и врло сам им захвалан на томе", рекао је Тоти.

Продужење уговора уследило је у исто време у коме је у центру пажње нови стадион Роме, који би требало да се отвори у августу 2018.

"Да, цео град и шире од града, сви смо узбудјени. Биће то чудесно што ћемо имати стадион у свом власништву, на коме ће моћи да се дешавају велике ствари. Надам се да ће то постати реалност што је пре могуће и да ће заувек остати јава", рекао је Тоти.

"Принц Рима" углавном није играо, али је у финишу сезоне уалазио у завршницама мечева и постизао важне голове и асистенције и тако много помогао Роми да заврши на трећем месту табеле, што је изазвало дивљење комплетног фудбалског света.

"Нисам очекивао да ће се то десити на тај начин. Ако размислите мало, оно што сам урадио уопште није логично - нико то не би очекивао, поготово не ја. Захвалан сам што се ипак тако десило и што сам могао да допринесем освајању трећег места. То је јако важно, и за мене и за клуб", рекао је Тоти.

Он је признао да није очекивао да може да решава утакмице за тако кратко време.

"Нико не би очекивао од мене да решавам утакмице за пар минута. Људи од мене увек очекују нешто другачије, али, да будем искрен, никада не бих помислио да могу да окренем ток меча за четири, седам или 10 минута. Драго ми је што се то десило и то ћу увек памтити, јер је то нешто што ће ући у историју Роме", рекао је капитен "ђалоросија".

 

Коментари / 0

Оставите коментар