Партизан почео припреме, петорица новајлија! Томић поручио играчима: "Знате чији грб носите"!

Фудбалери Партизана окупили су се пред почетак припрема за нову сезону, а на прозивци тренера Ивана Томића појавило се 28 играча.

Фудбал 08.06.2016 | 20:30
Партизан почео припреме, петорица новајлија! Томић поручио играчима: "Знате чији грб носите"!

Новајлије у Хумској су Саша Марјановић, Милан Радин, Немања Милетић, Петар Ђуричковић, као и Урош Дамњановић, који је прошле сезоне играо на позајмици у Синдјелићу.

Од играча из прошле сезоне нема Живка Живковића и Марка Јовановића, који су напустили клуб.

"Дрес и грб који носимо је велика част и чини сваког од нас привилегованим, али је и велика обавеза. Клуб који представљамо, који има дугу историју, довео нас је у ситуацију да представљамо клуб који је познат и ван граница земље. Свако од нас у свом делу после мора да да максимум, да искористи све своје ресурсе и да се никад не задовољава оним што је постигао, већ да увек жели више, боље и јаче", рекао је Томић на окупљању у Спортском центру Телеоптик у Земуну.

Поред голмана Бојана Шаранова, Филипа Кљајића и Марка Јовичића, на прозивци су се појавили играчи Мирослав Вулићевић, Иван Бандаловски, Седрик Гогуа, Никола Миленковић, Грегор Балажиц, Мирослав Стевановић, Милош Остојић, Мирослав Богосавац, Немања Петровић, Александар Субић, Евертон Луис, Небојша Косовић.

Ту су још Дарко Брашанац, Марко Јевтовић, Јован Нишић, Иван Петровић, Саша Илић, Вељко Бирманчевић, Ален Стевановић, Валери Божинов и Душан Влаховић. Небојша Косовић, Марко Голубовић, Саша Лукућ и Немања Михајловић ће се накнадно прикључити екипи.

Спортски директор црно-белих Ивица Илиев пожелео је фудбалерима здравље и успешну сезону.

"Чека нас тешка сезона, морамо да будемо бољи него прошле. Уверен сам у квалитете играча и у то да заједничким снагама то можемо да остваримо", казао је Илиев.

Успешну борбу на три фронта, играчима Партизана је пожелео и челник клуба Милорад Вучелић.

"Велики партизановац Душко Радовић је рекао: "За друге се навија, Партизан се воли", а ја бих хтео да мало парафразирам и рекао бих "за друге клубове се игра, а за Партизан се игра и Партизан се воли". Желим да будете прави партизановци, да покажете да вам је стало, да знате чију величину заступате и да вам та величина не засмета, већ да то бреме славе Партизана понесете", рекао је Вучелић.

Партизан ће сезону почети у другом колу квалификација за Лигу Европа. Такође, клуб ће бранити трофеј Купа Србије, док ће покушати да врати титулу, пошто је прошлу завршио на другом месту иза "вечитог" ривала Црвене звезде.

Партизан ће борбу за нову јесен у Европи почети средином јула у другом колу квалификација, а потенцијални ривали су Дила Гори (Грузија), Абердин (Шкотска), Габала (Азербејџан), Работнички (Македонија), Кајрат (Казахстан), Шармок (Ирска), Краковија (Пољска), Левски (Бугарска), Широки Бријег (БиХ), Домажале (Словенија)...

Уколико прођу даље, црно-бели ће бити носиоци и у трећој рунди, а од познатих потенцијалних ривала између осталих могући су Брондби (Данска), Славија Праг (Чешка), Гетеборг (Шведска), Дебрецин (Мађарска), Локомотива (Хрватска)...

Жреб прве две рунде квалификација је 20. јуна у Ниону (13:30х), а мечеви друге фазе су 14. и 21. јула.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар