Partizan počeo pripreme, petorica novajlija! Tomić poručio igračima: "Znate čiji grb nosite"!

Fudbaleri Partizana okupili su se pred početak priprema za novu sezonu, a na prozivci trenera Ivana Tomića pojavilo se 28 igrača.

Fudbal 08.06.2016 | 20:30
Partizan počeo pripreme, petorica novajlija! Tomić poručio igračima: "Znate čiji grb nosite"!

Novajlije u Humskoj su Saša Marjanović, Milan Radin, Nemanja Miletić, Petar Đuričković, kao i Uroš Damnjanović, koji je prošle sezone igrao na pozajmici u Sindjeliću.

Od igrača iz prošle sezone nema Živka Živkovića i Marka Jovanovića, koji su napustili klub.

"Dres i grb koji nosimo je velika čast i čini svakog od nas privilegovanim, ali je i velika obaveza. Klub koji predstavljamo, koji ima dugu istoriju, doveo nas je u situaciju da predstavljamo klub koji je poznat i van granica zemlje. Svako od nas u svom delu posle mora da da maksimum, da iskoristi sve svoje resurse i da se nikad ne zadovoljava onim što je postigao, već da uvek želi više, bolje i jače", rekao je Tomić na okupljanju u Sportskom centru Teleoptik u Zemunu.

Pored golmana Bojana Šaranova, Filipa Kljajića i Marka Jovičića, na prozivci su se pojavili igrači Miroslav Vulićević, Ivan Bandalovski, Sedrik Gogua, Nikola Milenković, Gregor Balažic, Miroslav Stevanović, Miloš Ostojić, Miroslav Bogosavac, Nemanja Petrović, Aleksandar Subić, Everton Luis, Nebojša Kosović.

Tu su još Darko Brašanac, Marko Jevtović, Jovan Nišić, Ivan Petrović, Saša Ilić, Veljko Birmančević, Alen Stevanović, Valeri Božinov i Dušan Vlahović. Nebojša Kosović, Marko Golubović, Saša Lukuć i Nemanja Mihajlović će se naknadno priključiti ekipi.

Sportski direktor crno-belih Ivica Iliev poželeo je fudbalerima zdravlje i uspešnu sezonu.

"Čeka nas teška sezona, moramo da budemo bolji nego prošle. Uveren sam u kvalitete igrača i u to da zajedničkim snagama to možemo da ostvarimo", kazao je Iliev.

Uspešnu borbu na tri fronta, igračima Partizana je poželeo i čelnik kluba Milorad Vučelić.

"Veliki partizanovac Duško Radović je rekao: "Za druge se navija, Partizan se voli", a ja bih hteo da malo parafraziram i rekao bih "za druge klubove se igra, a za Partizan se igra i Partizan se voli". Želim da budete pravi partizanovci, da pokažete da vam je stalo, da znate čiju veličinu zastupate i da vam ta veličina ne zasmeta, već da to breme slave Partizana ponesete", rekao je Vučelić.

Partizan će sezonu početi u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa. Takođe, klub će braniti trofej Kupa Srbije, dok će pokušati da vrati titulu, pošto je prošlu završio na drugom mestu iza "večitog" rivala Crvene zvezde.

Partizan će borbu za novu jesen u Evropi početi sredinom jula u drugom kolu kvalifikacija, a potencijalni rivali su Dila Gori (Gruzija), Aberdin (Škotska), Gabala (Azerbejdžan), Rabotnički (Makedonija), Kajrat (Kazahstan), Šarmok (Irska), Krakovija (Poljska), Levski (Bugarska), Široki Brijeg (BiH), Domažale (Slovenija)...

Ukoliko prođu dalje, crno-beli će biti nosioci i u trećoj rundi, a od poznatih potencijalnih rivala između ostalih mogući su Brondbi (Danska), Slavija Prag (Češka), Geteborg (Švedska), Debrecin (Mađarska), Lokomotiva (Hrvatska)...

Žreb prve dve runde kvalifikacija je 20. juna u Nionu (13:30h), a mečevi druge faze su 14. i 21. jula.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar