Партизан: Без еуфорије, сада треба одговорити...

Кошаркаши Партизана Чедомир Витковац и Новица Величковић не желе еуфорију после победе над Звездом, већ да покушају да унесу додатну неизвесност у финале.

Кошарка 09.06.2016 | 13:45
Партизан: Без еуфорије, сада треба одговорити...

Партизан је после два пораза изненадио црвено-беле пред њиховим навијачима са 75:72 и смањио на 2-1.

"Важна победа. Нисмо се предавали. Мислим да смо одиграли одличну утакмицу, као и претходну, уз наравно бољу завршницу. Идемо даље, следи нам трећа утакмица пред нашим навијачима и морамо још боље да се спремимо јер ће Звезда бити још мотивисанија", рекао је Витковац.

Он је нагласио да је екипа извукла поуке из другог меч, иако признаје да је због непажње у финишу могла да испусти предност.

"Пред крај смо испустили предност, неким својим грешкама. Пре свега у одбрани, али битно је да смо победили. Како траје серија налазимо нека нова решења и спремамо се још боље", рекао је Витковац.

Он је нагласио да црно-бели имају обавезу да одиграју макисмално озбиљно наредни меч и одуже се навијачима за подршку током сезоне.

"Имамо обавезу према нашим навијачима, да изађемо на терен и да дамо све од себе, јер су они то ове године стварно заслужили и као што сам то рекао и после првог меча, треба да "оставимо кости по терену, па ћемо видети ко је бољи", додао је крилни играч.

На питање новинара одакле су играчи извукли мотивацију након болних пораза у прве две утакмице, искусни крилни кошаркаш одговорио је: "Ми смо пре свега спортисти, а код спортиста никад нема предаје. Свако ко се бави спортом, ако се било кад преда не би требало тиме да се бави. Мотивације никад не мањка".

Новица Величковић изјавио је да је његов тим показао карактер у најважнијем тренутку.

"Показали смо да, кад сви мисле да је готово, да се вратимо и победимо, што је јако позитивно. Играли смо друго полувреме перфектно, честитао бих саиграчима. Није лако када губите 2:0, сви мисле да су вас отписали, али треба показати карактер", рекао је Величковић.

Бивши репрезентативац Србије истиче да сада нема опуштања, већ да црно-бели морају фокусирано и са истом енергијом да уђу у четврти дуел.

"Нема славља, сад треба показати прави карактер. Треба да се останемо фокусирани и да одиграмо са истом енегријом као у прошлој и овој утакмици. Морамо да се одморимо, јер ово на два дана је исфорсирано. Не кукамо али добро је што смо се вратили у серију", истакао је љубимац "гробара".

Један од најискуснијих у редовима Партизана истакао је да нема места еуфорији након победе.

"Ако бих ја полетео као најстарији то не би био добар пример, треба спустити лопту. Половини екипе је ово прво финале. Верујем да ће наредна утакмица бити иста, на једну лопту. Добро је што смо се вратили, али еуфорија мора да се спусти на земљу", рекао је Величковић и још једном захвалио навијачима на великој подршци.

"Имамо велилку подршку од наших навијача. Покушавам да смирујем и током утакмице, али сам први скочио кад смо повели осам, 10 разлике. Цела клупа је скочила, а Звезда се потом вратила. Увек сам за фер-плеј и трудим се да дам 200 одсто себе на терену. Хвала још једном навијачима, а у четвртак очекујем да "гори", закључио је Величковић.

Четврта утакмица на програму је вечерас од 21 сат, а домаћин је Партизан.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар