Partizan: Bez euforije, sada treba odgovoriti...

Košarkaši Partizana Čedomir Vitkovac i Novica Veličković ne žele euforiju posle pobede nad Zvezdom, već da pokušaju da unesu dodatnu neizvesnost u finale.

Košarka 09.06.2016 | 13:45
Partizan: Bez euforije, sada treba odgovoriti...

Partizan je posle dva poraza iznenadio crveno-bele pred njihovim navijačima sa 75:72 i smanjio na 2-1.

"Važna pobeda. Nismo se predavali. Mislim da smo odigrali odličnu utakmicu, kao i prethodnu, uz naravno bolju završnicu. Idemo dalje, sledi nam treća utakmica pred našim navijačima i moramo još bolje da se spremimo jer će Zvezda biti još motivisanija", rekao je Vitkovac.

On je naglasio da je ekipa izvukla pouke iz drugog meč, iako priznaje da je zbog nepažnje u finišu mogla da ispusti prednost.

"Pred kraj smo ispustili prednost, nekim svojim greškama. Pre svega u odbrani, ali bitno je da smo pobedili. Kako traje serija nalazimo neka nova rešenja i spremamo se još bolje", rekao je Vitkovac.

On je naglasio da crno-beli imaju obavezu da odigraju makismalno ozbiljno naredni meč i oduže se navijačima za podršku tokom sezone.

"Imamo obavezu prema našim navijačima, da izađemo na teren i da damo sve od sebe, jer su oni to ove godine stvarno zaslužili i kao što sam to rekao i posle prvog meča, treba da "ostavimo kosti po terenu, pa ćemo videti ko je bolji", dodao je krilni igrač.

Na pitanje novinara odakle su igrači izvukli motivaciju nakon bolnih poraza u prve dve utakmice, iskusni krilni košarkaš odgovorio je: "Mi smo pre svega sportisti, a kod sportista nikad nema predaje. Svako ko se bavi sportom, ako se bilo kad preda ne bi trebalo time da se bavi. Motivacije nikad ne manjka".

Novica Veličković izjavio je da je njegov tim pokazao karakter u najvažnijem trenutku.

"Pokazali smo da, kad svi misle da je gotovo, da se vratimo i pobedimo, što je jako pozitivno. Igrali smo drugo poluvreme perfektno, čestitao bih saigračima. Nije lako kada gubite 2:0, svi misle da su vas otpisali, ali treba pokazati karakter", rekao je Veličković.

Bivši reprezentativac Srbije ističe da sada nema opuštanja, već da crno-beli moraju fokusirano i sa istom energijom da uđu u četvrti duel.

"Nema slavlja, sad treba pokazati pravi karakter. Treba da se ostanemo fokusirani i da odigramo sa istom enegrijom kao u prošloj i ovoj utakmici. Moramo da se odmorimo, jer ovo na dva dana je isforsirano. Ne kukamo ali dobro je što smo se vratili u seriju", istakao je ljubimac "grobara".

Jedan od najiskusnijih u redovima Partizana istakao je da nema mesta euforiji nakon pobede.

"Ako bih ja poleteo kao najstariji to ne bi bio dobar primer, treba spustiti loptu. Polovini ekipe je ovo prvo finale. Verujem da će naredna utakmica biti ista, na jednu loptu. Dobro je što smo se vratili, ali euforija mora da se spusti na zemlju", rekao je Veličković i još jednom zahvalio navijačima na velikoj podršci.

"Imamo velilku podršku od naših navijača. Pokušavam da smirujem i tokom utakmice, ali sam prvi skočio kad smo poveli osam, 10 razlike. Cela klupa je skočila, a Zvezda se potom vratila. Uvek sam za fer-plej i trudim se da dam 200 odsto sebe na terenu. Hvala još jednom navijačima, a u četvrtak očekujem da "gori", zaključio je Veličković.

Četvrta utakmica na programu je večeras od 21 sat, a domaćin je Partizan.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar