Влада гаси пожар, али са недовољно новца

Влада је хитно уплатила пет милиона марака мљекарима. Уплаћене су премије за два мјесеца прошле године, али мљекари инсистирају да им буде враћен сав дуг. Удружење пољопривредника најављује скори састанак са представницима министарства. Из Министарства пољопривреде не најављују ништа.

Република Српска 08.06.2016 | 15:57
Влада гаси пожар, али са недовољно новца

Влада је привремено локализовала, али није угасила пожар. Уплатом пет милиона марака мљекарима су донекле смањена дуговања Министарства пољопривреде пољопривредницима, али далеко од тога да је проблем ријешен. Само мљекарима Влада у овом моменту по Закону дугује премије за млијеко за децембар прошле и пет мјесеци ове године.

Укупно само за премије 15 милиона.

Управни одбор удружења мљекара искључио је два члана, за које кажу да су опструисали рад удружења по налогу из Министарства пољопривреде. Из Удружења пољопривредних произвођача најављују скоре разговоре са представницима министарства, не дугује се само
мљекарима и нису у питању само премије, већ и инвестиције и капитална улагања.

Министар пољопривреде Стево Мирјанић није се јављао на позиве БН телевизије. Сазнајемо, он инсистира на смјени Владимира Усорца, а мљекари инсистирају и даље на Мирјанићевој смјени.

БН телевизија

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Бањалука

08.06.2016 14:08

Влада континуитете је у г.внима до грла. Готови су.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лола

08.06.2016 14:47

Министар Мирјанић нема право да се петља у рад Удружења пољопруиредника и инсистира на смјени В. Усорца, јер је то невладина организација, а с обзиром да је Усорац сам себе изабрао за доживотног предсједника и да од тога има велику личну корист, њега може смијенити само онај што нас свију гледа одзго.

Name

Михајило

08.06.2016 16:18

Ова влада је зло, и народна несреца, али ко је са врагом тикве садио није добро заврсио, тако је народ или неко бирао ово зло.