Vlada gasi požar, ali sa nedovoljno novca

Vlada je hitno uplatila pet miliona maraka mljekarima. Uplaćene su premije za dva mjeseca prošle godine, ali mljekari insistiraju da im bude vraćen sav dug. Udruženje poljoprivrednika najavljuje skori sastanak sa predstavnicima ministarstva. Iz Ministarstva poljoprivrede ne najavljuju ništa.

Republika Srpska 08.06.2016 | 15:57
Vlada gasi požar, ali sa nedovoljno novca

Vlada je privremeno lokalizovala, ali nije ugasila požar. Uplatom pet miliona maraka mljekarima su donekle smanjena dugovanja Ministarstva poljoprivrede poljoprivrednicima, ali daleko od toga da je problem riješen. Samo mljekarima Vlada u ovom momentu po Zakonu duguje premije za mlijeko za decembar prošle i pet mjeseci ove godine.

Ukupno samo za premije 15 miliona.

Upravni odbor udruženja mljekara isključio je dva člana, za koje kažu da su opstruisali rad udruženja po nalogu iz Ministarstva poljoprivrede. Iz Udruženja poljoprivrednih proizvođača najavljuju skore razgovore sa predstavnicima ministarstva, ne duguje se samo
mljekarima i nisu u pitanju samo premije, već i investicije i kapitalna ulaganja.

Ministar poljoprivrede Stevo Mirjanić nije se javljao na pozive BN televizije. Saznajemo, on insistira na smjeni Vladimira Usorca, a mljekari insistiraju i dalje na Mirjanićevoj smjeni.

BN televizija

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Banjaluka

08.06.2016 14:08

Vlada kontinuitete je u g.vnima do grla. Gotovi su.

ODGOVORITE
Name

Lola

08.06.2016 14:47

Ministar Mirjanić nema pravo da se petlja u rad Udruženja poljopruirednika i insistira na smjeni V. Usorca, jer je to nevladina organizacija, a s obzirom da je Usorac sam sebe izabrao za doživotnog predsjednika i da od toga ima veliku ličnu korist, njega može smijeniti samo onaj što nas sviju gleda odzgo.

Name

Mihajilo

08.06.2016 16:18

Ova vlada je zlo, i narodna nesreca, ali ko je sa vragom tikve sadio nije dobro zavrsio, tako je narod ili neko birao ovo zlo.