Видео: Радник из Бијељине почео припреме за Европу!

Освајачи Купа БиХ, фудбалери бијељинског "Радника", започели су припреме за наредну сезону у којој ће по први пут у својој историји наступити у европским такмичењима.

Фудбал 08.06.2016 | 16:00
Видео: Радник из Бијељине почео припреме за Европу!

Радник ће прву такмичарску утакмицу одиграти 30. јуна у првом колу квалификација за Лигу Европе, а противник ће бити познат након жреба који се 20. јуна одржава у Ниону.

“Имамо двије недјеље припрема, трећу недјељу већ морамо припремати екипу за прво коло Европе. Недјељу дана касније је реванш и такође се екипа мора припремати за ту утакмицу. То је већ четири недјеље. Ако прођемо у друго коло ми смо у суштини са двије недјеље завршили припреме. Онда морамо гледати да се добро презентујемо и у том другом колу и можда и њега да прескочимо”, рекао је за БН телевизију, на почетку припрема, шеф Стручног штаба ФК "Радник" Славко Петровић.

Своје европске утакмице "Радник" ће играти у Бањалуци, јер Градски стадион у Бијељини не испуњава услове за Уефина такмичења.

Противници могу да буду и скандинавске екипе, а у табору "Радника" прижељкују неког од 'комшија'.

“Моја жеља је "Работнички" из Македоније, али када се сагледа 30 могућих противника, јако је тешко извући "Работнички". Наш коефицијент у Европи је јако низак, тако да смо ми у суштини 'храна' за велике екипе. Међутим, ми смо показали у неким битним утакмицама да ако екипа заиста дође на неки максимум, можемо одиграти јако квалитетно. То је моја нада, да ако извучемо квалитетнијег противника, нећемо се лако предати”, додаје Петровић.

"Радник" је још у фази формирања тима и након што су Бијељинце напустила три стандардна првотимца, Авдукић, Хоџић и Шећеровић, стигла су и прва појачања, а то су доскорашњи капитен Славије из Источног Сарајева, голман Младен Лучић и некадашњи млади реперезентативац Црне Горе Никола Челебић.

БН телевизија

Коментари / 0

Оставите коментар