Video: Radnik iz Bijeljine počeo pripreme za Evropu!

Osvajači Kupa BiH, fudbaleri bijeljinskog "Radnika", započeli su pripreme za narednu sezonu u kojoj će po prvi put u svojoj istoriji nastupiti u evropskim takmičenjima.

Fudbal 08.06.2016 | 16:00
Video: Radnik iz Bijeljine počeo pripreme za Evropu!

Radnik će prvu takmičarsku utakmicu odigrati 30. juna u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, a protivnik će biti poznat nakon žreba koji se 20. juna održava u Nionu.

“Imamo dvije nedjelje priprema, treću nedjelju već moramo pripremati ekipu za prvo kolo Evrope. Nedjelju dana kasnije je revanš i takođe se ekipa mora pripremati za tu utakmicu. To je već četiri nedjelje. Ako prođemo u drugo kolo mi smo u suštini sa dvije nedjelje završili pripreme. Onda moramo gledati da se dobro prezentujemo i u tom drugom kolu i možda i njega da preskočimo”, rekao je za BN televiziju, na početku priprema, šef Stručnog štaba FK "Radnik" Slavko Petrović.

Svoje evropske utakmice "Radnik" će igrati u Banjaluci, jer Gradski stadion u Bijeljini ne ispunjava uslove za Uefina takmičenja.

Protivnici mogu da budu i skandinavske ekipe, a u taboru "Radnika" priželjkuju nekog od 'komšija'.

“Moja želja je "Rabotnički" iz Makedonije, ali kada se sagleda 30 mogućih protivnika, jako je teško izvući "Rabotnički". Naš koeficijent u Evropi je jako nizak, tako da smo mi u suštini 'hrana' za velike ekipe. Međutim, mi smo pokazali u nekim bitnim utakmicama da ako ekipa zaista dođe na neki maksimum, možemo odigrati jako kvalitetno. To je moja nada, da ako izvučemo kvalitetnijeg protivnika, nećemo se lako predati”, dodaje Petrović.

"Radnik" je još u fazi formiranja tima i nakon što su Bijeljince napustila tri standardna prvotimca, Avdukić, Hodžić i Šećerović, stigla su i prva pojačanja, a to su doskorašnji kapiten Slavije iz Istočnog Sarajeva, golman Mladen Lučić i nekadašnji mladi reperezentativac Crne Gore Nikola Čelebić.

BN televizija

Komentari / 0

Ostavite komentar