Шта о Ђоковићу пишу сви свјетски медији?

Свијет још увијек не престаје да бруји о успјеху који је најбољи тенисер свијета постигао освојивши Ролан Гарос, једини Грен слем турнир који му је недостајао.

Свијет 08.06.2016 | 14:15
Шта о Ђоковићу пишу сви свјетски медији?

Освајањем Отвореног првенства Француке Ноле је постао први тенисер у Опен ери који у свом посједу има сва четири Грен слема, а прије тога то је успјело још само Дон Баџ и Род Лејвер.

Наравно ова достигнућа најбољег српског спортисте изазива реакције у свим дијеловима свијета, па тако и у Великој Британији.

Новак Ђоковић је "зид у људском облику" и "бионички човјек", наводе британски медији, а анкета листа "Екип" показује да је Ђоковић "прескочио" Надала и да је сада други на листи најбољих свих времена.

"Питајте Ђоковића да вам винером спаси живот и он ће вјероватно да погоди основну линију. Ставите пред њега размјену од 34 ударца и будите сигурни да ће одиграти 35", наводи "Дејли телеграф".

ББЦ наводи да је прошло вријеме када су постојала ривалства као што су "Федерер-Надал" и "Борг-Мекинро", те да сада постоји само једно ривалство, а то је ривалство Ђоковића и историје.

"Тенис се често своди на велика ривалства - Борг - Мекинро, Едберг - Бекер, Федерер - Надал. Сада је то Ђоковић против историје. И он у том дуелу убједљиво побјеђује", пише ББЦ.

Француски "Екип" је направио анкету о поретку на листи најбољих свих времена и понудио читаоцима три играча - Федерера, Надала и Ђоковића да их поређају од један до три.

У анкети је учествовало више од 100.000 људи, а двије трећине анкетираних је одлучило да је Федерер први, Ђоковић други, а Надал трећи. При томе се водило рачуна да Федерер још увијек има пет грен слемова више од Новака (а мање мастерса) и да је више времена провео на мјесту број 1.

Гардијан пише да је једноставно привилегија живјети у вријеме Новака Ђоковића.

"Суштински, он је увијек боља верзија свог најближег пратиоца и у овом мечу му није сметало када је заостајао. Суштински, он је заборавио како се губи. Сет мањка против најближег ривала? Није проблем. Он је потпуно почистио Мареја са терена разарајућом демонстрацијом моћи, осјећаја, конзистенције и срца. Привилегија је живјети у његовом времену", пише британски "Гардијан".

Иако је Ђоковић савладао "њиховог тенисера" британски медији нису били штедљиви на похвалама, а још један од острвских медија који је био рјечит је "Дејли Мејл".

"Некада је била велика четворка, сада постоји велики један. Новак Ђоковић је просто изнад свих". И "преко баре" је одјекнуо подвиг Новака Ђоковића, а ЕСПН, подсјећајући на разлике у одрастању Новака и његових највећи ривала, наводи да Федерер и Надал треба да буду и те како забринути. "Његов одлучан пут од тешког дјетињства у ратом разореној Србији до врха мушког тениса био је пун препрека, које други шампиони нису морали да превазилазе.

Међутим, он је и даље један од најсмјешнијих, најрасположенијих играча на туру и човјек који када говори о својим искуствима каже како му она хране душу...

Сада би Федерер и Надал требало да се забрину због њега. Ако Новак Ђоковић није истрајан, онда није никакав. Ти кораци које Федерер и Надал чују - припадају њему", пише ЕСПН.

Свјетски спортски медији већ најављују Вимблдон, који почиње крајем јуна и на коме Ђоковић брани титулу.

"Први рекет свијета ће се одмарати три седмице и неће играти мечеве на трави до Вимблдона, као ни прошлих година, али је он и такав права ноћна мора за оне који ће се са њим састати у првим колима турнира", наводе свјетски медији.

Извор: Независне новине

Фото: АП/Тањуг

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Душан малесевиц

08.06.2016 20:30

Браво Ноле битно је да смо ми срби поносни на тебе.. само даље тако.. србија Ја и РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуки ..

08.06.2016 20:33

Нека пуше ова багра сто ти замере

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуки ..

08.06.2016 20:38

Ево на еуропа браво ноле само даље тако.. воли те репуублик српска

ОДГОВОРИТЕ