Нижа стопа пореза на непокретности

Порески обвезници у Републици Српској (РС), који обављају производну дјелатност, имају могућност за примјену ниже пореске стопе, до 0,10 одсто прописане за непокретности.

Република Српска 08.06.2016 | 13:55
Нижа стопа пореза на непокретности

Из Пореске управе Републике Српске подсјећају да се под непокретностима у којима се непосредно обавља производна дјелатност, подразумијевају објекти за производњу и објекти за складиштење сировина, полупроизвода и готових производа, уколико чине заокружену производну цјелину.

Инструкције у вези попуњавања захтјева за примјену ниже пореске стопе порески обвезници могу добити у свим подручним центрима и јединицама Републичке Пореске управе.

Порез на непокретности плаћа се по основној стопи до 0,20 одсто, а порески обвезници који обављају производну дјелатност, подношењем захтјева остварују право на примјену ниже пореске стопе до 0,10 одсто за непокретности у којима се непосредно обавља производна дјелатност.

Конкретну висину стопе пореза на непокретности, у којима се непосредно обавља производна дјелатност, одређују скупштине општина и градова у Републици Српској.

 

Коментари / 0

Оставите коментар