Niža stopa poreza na nepokretnosti

Poreski obveznici u Republici Srpskoj (RS), koji obavljaju proizvodnu djelatnost, imaju mogućnost za primjenu niže poreske stope, do 0,10 odsto propisane za nepokretnosti.

Republika Srpska 08.06.2016 | 13:55
Niža stopa poreza na nepokretnosti

Iz Poreske uprave Republike Srpske podsjećaju da se pod nepokretnostima u kojima se neposredno obavlja proizvodna djelatnost, podrazumijevaju objekti za proizvodnju i objekti za skladištenje sirovina, poluproizvoda i gotovih proizvoda, ukoliko čine zaokruženu proizvodnu cjelinu.

Instrukcije u vezi popunjavanja zahtjeva za primjenu niže poreske stope poreski obveznici mogu dobiti u svim područnim centrima i jedinicama Republičke Poreske uprave.

Porez na nepokretnosti plaća se po osnovnoj stopi do 0,20 odsto, a poreski obveznici koji obavljaju proizvodnu djelatnost, podnošenjem zahtjeva ostvaruju pravo na primjenu niže poreske stope do 0,10 odsto za nepokretnosti u kojima se neposredno obavlja proizvodna djelatnost.

Konkretnu visinu stope poreza na nepokretnosti, u kojima se neposredno obavlja proizvodna djelatnost, određuju skupštine opština i gradova u Republici Srpskoj.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar