Осмјеси у Дому за дјецу и омладину

Синдикат Контроле летења и Српско удружење ваздухопловно-техничког особља "Србатсепа" даровали су јуче малишанима из Дома за децу и омладину "Вера Благојевић" у Бањи Ковиљачи намештај за дневну собу, инвалидска колица, средства за хигијену, пластични базен за купање малишана.

Србија 08.06.2016 | 12:50
Осмјеси у Дому за дјецу и омладину

Ови дарови, према речима Зорана Љубинковића, директора те установе, вредни су око 2000 евра, "али је пажња и дирљив сусрет с децом нешто што, заиста, недмашује сваку цену".

Ове две организације из Београда предводили су Александар Ивковић, председник Синдиката Контроле летења и Горан Петровић, угледни ваздухопловни стручњак, иначе рођени Лозничанин, који је чест гост Ковиљаче одакле му је супруга, а чија родна кућа "гледа" на Дом за децу и омладину.

"Долазим често у родни крај и Бању Ковиљачу и гледам децу из ове установе увек са жељом да им помогнем, а ево то се и остварило и сарадња са малишанима, руководством и особљем установе биће проширена, стална на њихово задовољство, али и нас који имамо осећај за њих", рекао је Горан Петровић.

Гости из Београда играли су се са малишанима, изазивајући њихове осмехе и радост што је, по речима директора Љубинковића, "било истовремено и дирљиво и дивно".

"Срећни смо ако смо им бар за трен улепшали време у Дому, посебно онима који су у најтажем стању, али иду напред у живот, уз подршку особља ове дивне установе и њеног руководства", рекао је Александар Ивковић.

БН телевизија(В.М.)

Коментари / 0

Оставите коментар