Osmjesi u Domu za djecu i omladinu

Sindikat Kontrole letenja i Srpsko udruženje vazduhoplovno-tehničkog osoblja "Srbatsepa" darovali su juče mališanima iz Doma za decu i omladinu "Vera Blagojević" u Banji Koviljači nameštaj za dnevnu sobu, invalidska kolica, sredstva za higijenu, plastični bazen za kupanje mališana.

Srbija 08.06.2016 | 12:50
Osmjesi u Domu za djecu i omladinu

Ovi darovi, prema rečima Zorana Ljubinkovića, direktora te ustanove, vredni su oko 2000 evra, "ali je pažnja i dirljiv susret s decom nešto što, zaista, nedmašuje svaku cenu".

Ove dve organizacije iz Beograda predvodili su Aleksandar Ivković, predsednik Sindikata Kontrole letenja i Goran Petrović, ugledni vazduhoplovni stručnjak, inače rođeni Lozničanin, koji je čest gost Koviljače odakle mu je supruga, a čija rodna kuća "gleda" na Dom za decu i omladinu.

"Dolazim često u rodni kraj i Banju Koviljaču i gledam decu iz ove ustanove uvek sa željom da im pomognem, a evo to se i ostvarilo i saradnja sa mališanima, rukovodstvom i osobljem ustanove biće proširena, stalna na njihovo zadovoljstvo, ali i nas koji imamo osećaj za njih", rekao je Goran Petrović.

Gosti iz Beograda igrali su se sa mališanima, izazivajući njihove osmehe i radost što je, po rečima direktora Ljubinkovića, "bilo istovremeno i dirljivo i divno".

"Srećni smo ako smo im bar za tren ulepšali vreme u Domu, posebno onima koji su u najtažem stanju, ali idu napred u život, uz podršku osoblja ove divne ustanove i njenog rukovodstva", rekao je Aleksandar Ivković.

BN televizija(V.M.)

Komentari / 0

Ostavite komentar