ШПА, 1/2-финале плеј-офа: Лучић са Валенсијом закуцао "краљевиће"

Валенсија после продужетка победила Реал и продужила полуфиналну плеј-оф серију. Некадашњи капитен Партизана први стрелац тима.

Кошарка 08.06.2016 | 12:45
ШПА, 1/2-финале плеј-офа: Лучић са Валенсијом закуцао "краљевиће"

Владимир Лучић добио је већу минутажу услед прелома руке Џона Шурне средином прве четвртине и заблистао када је његовом тиму било најпотребније.

Са 18 поена предводио је Валенсију до победе над Реалом 87:86 (74:74), којом су заостатак у полуфиналу плеј-офа смањили на 1:2.

Лучић, који је био на ширем списку селектора Александра Ђорђевића, али га нема међу 16 који треба да се појаве на почетку припрема, имао је двоцифрен учинак само пет пута на претходна 32 овосезонска наступа у Ендеса лиги.

Са 18 поена, шест скокова и индексом корисности 21, поставио је личне рекорде за ову сезону, а у два наврата и подигао публику на ноге силовитим закуцавањима.

Реал је у последњем нападу регуларног тока промашио три шута за победу, да би 11 секунди пре краја продужетка слободним бацањем Фелипеа Рејеса отишао на "плус један" - 85:86.

Лопту је узео Гиљем Вивес, мало се спетљао, али након тога погодио из тешке позиције и директно продужио Валенсији сезону бар до четвртка увече, када је на програму четврта утакмица.

Лаборал Кућа у среду пред својим навијачима игра против Барселоне, такође за останак у серији, пошто су Каталонци као домаћини стекли велику предност од 2:0.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар