ŠPA, 1/2-finale plej-ofa: Lučić sa Valensijom zakucao "kraljeviće"

Valensija posle produžetka pobedila Real i produžila polufinalnu plej-of seriju. Nekadašnji kapiten Partizana prvi strelac tima.

Košarka 08.06.2016 | 12:45
ŠPA, 1/2-finale plej-ofa: Lučić sa Valensijom zakucao "kraljeviće"

Vladimir Lučić dobio je veću minutažu usled preloma ruke Džona Šurne sredinom prve četvrtine i zablistao kada je njegovom timu bilo najpotrebnije.

Sa 18 poena predvodio je Valensiju do pobede nad Realom 87:86 (74:74), kojom su zaostatak u polufinalu plej-ofa smanjili na 1:2.

Lučić, koji je bio na širem spisku selektora Aleksandra Đorđevića, ali ga nema među 16 koji treba da se pojave na početku priprema, imao je dvocifren učinak samo pet puta na prethodna 32 ovosezonska nastupa u Endesa ligi.

Sa 18 poena, šest skokova i indeksom korisnosti 21, postavio je lične rekorde za ovu sezonu, a u dva navrata i podigao publiku na noge silovitim zakucavanjima.

Real je u poslednjem napadu regularnog toka promašio tri šuta za pobedu, da bi 11 sekundi pre kraja produžetka slobodnim bacanjem Felipea Rejesa otišao na "plus jedan" - 85:86.

Loptu je uzeo Giljem Vives, malo se spetljao, ali nakon toga pogodio iz teške pozicije i direktno produžio Valensiji sezonu bar do četvrtka uveče, kada je na programu četvrta utakmica.

Laboral Kuća u sredu pred svojim navijačima igra protiv Barselone, takođe za ostanak u seriji, pošto su Katalonci kao domaćini stekli veliku prednost od 2:0.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar