Црвена Звезда - Партизан 72:75, реакције тренера и играча...

Тренер Партизана Александар Џикић рекао је да је задовољан и оценио је да Црвена звезда извлачи много доброг из његовог тима. Тренер Црвене звезде Дејан Радоњћ оценио је да је Партизан заслужено победио његову екипу у финалној серији плеј-офа Супер лиге.

Кошарка 08.06.2016 | 12:15
Црвена Звезда - Партизан 72:75, реакције тренера и играча...

Партизан је победио Црвену звезду са 75:72 и тако смањио на 2:1 у финалној серији плеј-офа Супер лиге. Следећи меч игра се за два дана. Шампион ће бити екипа која прва додје до три победе.

„Искрено, задовољнији сам, наравно, него после прве две утакмице. Некако ми се чини да Звезда извлачи доста тога доброг из нас. Одиграмо зрелије у моментима, а понекад будемо оно што стварно јесмо. Генерално, морам да будем задовољан победом“,рекао је Џикић новинарима.

„Имамо још резерви. Моћемо да играмо паметније. Крај ми се није свидео, мало смо запаничили. Што је нормално, не знам шта су очекивали моји играчи. Добро се завршило. Ми смо домаћини за два дана, мења се тежиште у подршци. Напунили су Пионир, надам се да ће и наши навијачи нас да избодре за два дана“, рекао је Џикић.

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњћ оценио је да је Партизан заслужено победио његову екипу у финалној серији плеј-офа Супер лиге.

Он је истакао да противник није „много слабији“ од његове екипе, као што постоји слика у јавности.

"Честитам Партизану на победи. Били су бољи вечерас од нас и заслужено су нас победили. Чекали смо неку шансу на крају, али су нас заслужено савладали. Креира се амбијент да је Партизан много слабији од нас, а знам добро да није тако", рекао је Радоњић после меча.

Партизан је победио са 75:72 и тако смањио на 2:1 у серији.

"Најављивао сам после првог и после другог меча да разлика у квалитету није толика. Не због тога да бих радио нешто што се саопштава, него зато што сам сигуран да је то тако и знам да је то тако. Имају искуства и квалитет и дугачак ростер и услова да играју против нас", казао је тренер Звезде.

Следећи меч игра се у четвртак, а Звезда би победом одбранила титулу.

"Дошли смо до тога да идемо тежим путем до онога што желимо. Знамо шта нас чека, урадићемо све да савладамо Партизан у следећем мечу. Идемо за два дана да пред њиховим навијачима одиграмо добар меч, а свесни смо чињенице да нас чека тежак задатак. Знамо то одлично. Не причам то да бих неког упозоравао, него сматрам да је то тако и знам да је то тако", рекао је Радоњић.

Немања Дангубић оценио је да је његов тим претрпео тежак пораз.

"Ово је тежак пораз. Меч смо почели релативно добро. Утакмица је била неизвесна. Партизан је направио серију крајем треће четвртине, а ми нисмо имали одговор. Дозволили смо им неке ствари које нисмо смели. Покушали смо да се вратимо, имали смо шансу, нисмо је искористили и то је то. Окрећемо се следећој утакмици. Честитам Партизану", рекао је Дангубић.

Гудурић признао да је тим у глави "подигао пехар", Симоновић се не плаши новог меча!

"Није ово срећа, заслужили су победу као ми прошли пут. Пробали смо да се вратимо, али је било касно. Заслужено су славили, ми смо у главама већ подигли пехар и то нас је скупо коштало. Били смо близу, али су више заслужили тријумф, идемо јако у следећи меч. Опет имамо лопту за титулу, само да одржимо скок, поправимо одбрану и имамо велике шансе. Није смак света, водимо, само је непријатно. Биће боља атмосфера за њих на њиховом терену, али морамо да одговоримо на то, тако раде шампиони", рекао је Гудурић, а жалио је и Цирбес за пропуштеном меч лоптом за одбрану трофеја.

"Нисмо имали концентрацију, мало смо се вратили, али није то било то. Очекујем тежак дуел за два дана", поручио је Цирбес, док је Марко Симоновић имао прилику да врати тим у меч пред крај.

"Заслужена победа, одговорили су на нашу енергију и добар почетак. Направили су добру предност, вратили смо се на крају, али је победа заслужена. У прошлом мечу су држали све време предност, сада смо ми повели, а они се вратили. Биће тешко када буду домаћини, али побеђивали смо већ у таквом амбијенту. Опет бих шутирао као сада када сам пред крај промашио, и када завршим каријеру, шутираћу. Вилијамс нас је мало пореметио, ми смо улазили у нервозу, а то не смемо. Нема страха, добијали смо, можемо опет", поручио је Симоновић.

Кошаркаш Партизана Чедомир Витковац спреман је да пружи максимум у четвртој утакмици финала Суперлиге против Црвене звезде.

Црно-бели су смањили на 2-1, победивши са 75:72 као гости у хали "Александар Николић".

 
"Важна победа, нисмо се предали после 2-0. Одиграли смо одлично, као прошли пут, само са бољом завршницом. За следећи меч ће Звезда бити још мотивисанија, али је битно да смо добили, идемо даље. Како траје серија, налазимо нова решења, спремамо се боље, надам се да ће тако бити и у трећој утакмици. Мотивација не недостаје, оставићемо кости на терену, па ћемо видети ко је бољи, имамо обавезу према навијачима", рекао је Витковац, а надовезао се талентовани Вања Маринковић.

"Имали су неку врсту притиска, вратили смо серију пред наше навијаче. Суђење не бих коментарисао, имали смо +15, али сада нису дали кош за победу. Очекујемо борбу за нови меч".

Један од јунака победе Партизана над Црвеном звездом у финалу плеј-офа КЛС био је Адин Врабац.

Босанскохерцеговачки репрезентативац постигао је тројку са 3/4 терена у последњој секунди трећег периода и трасирао црно-белима пут до "брејка".

"Не вежбам онакве шутеве. Само ми је био циљ да шутнем на време. Видео сам да иде ка кошу и драго ми је што је ушла", рекао је Врабац који је навијаче Партизана подсетио на чувену тројку Душана Кецмана у Загребу 2010, "Није ми ништа рекао после коша, тек ћемо да коментаришемо".

Партизан је након дебакла у првом (-31) и пораза тројком у последњој секунди другог меча (испустио +20), успео да се подигне тријумфом пред навијачима Звезде и продужи финалну серију.

"Битно је да смо веровали да финале није готово. Остварили смо прву победу и враћамо се пред наше навијаче. У првој четвртини је све изгледало доста лоше, али нисмо пали. Стварно сам веровао да ћемо се вратити и да је важно да одржимо 'егал' до полувремена. Мислим да је и њих ухватила паника пред њиховом публиком", закључио је Врабац.

"У четвртак очекујем да гори", јасан је био крилни центар Партизана после победе за 1:2 у финалу плеј-офа.

Новица Величковић инсистирао је после пораза у прве две утакмице да Партизан мора да реагује и да на неуспех одговори још јачом игром.

У уторак, пред великом већином навијача Црвене звезде, та реакција донела је црно-белима тријумф и повратак серије у њихов домаћи амбијент (четвртак, 21.00).

"Драго ми је да смо показали да можемо да се вратимо кад се мисли да је готово и да добијемо утакмицу. Друго полувреме било је малтене перфектно", рекао је Величковић новинарима.

Говорио је и о амбијенту и у снази коју су му дале пуне трибине.

"Није лако када губите, па дођете овде на 0:2... Као фешта, као да су нас отписали. Показали смо карактер. Ипак, нема славља, него следећа утакмица мора да се одигра са истом енергијом као прошла и ова".

Лидер црно-белих говорио је и о напорном ритму утакмица, на свака два дана.

"Много је тешко. На два дана играти је исцрпљивање... Али, нема кукања, морамо да играмо. Добро је што смо се вратили у серију".

Примајући честитке од тренера Звезде Дејана Радоњића, Величковић је објаснио да је његов задатак, као једног од искуснијих, да контролише емоције.

"Ако ја будем полетео, као један од искуснијих, нећу им дати добар пример. За многе у екипи је ово можда и прво финале. Мора да се игра и следећа утакмица".

"Мислим да имамо велику подршку навијача и од када сам отишао из Партизана, схватио сам да је све тотално другачије него овде. За ове мечеве се живи, али исто тако покушавам да их смирим. Мене је повело, кад сам направио фаул на шуту (Симоновића) за три поена. Поскакасмо на клупи као... А, они су се вратили. Не треба правити еуфорију".

Истичући да је увек за фер-плеј, па и када се слави са навијачима, Величковић је говорио о атмосфери у којој ће се одиграти следећи меч.

"Очекујем да, једноставно, гори".

О чаркама са Квинсијем Милером није хтео да превише говори.

"С моје стране није било ничега. Увек играм на 100 одсто. То је мој одговор".

Извор: Б92/мондо.рс/блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар