Crvena Zvezda - Partizan 72:75, reakcije trenera i igrača...

Trener Partizana Aleksandar Džikić rekao je da je zadovoljan i ocenio je da Crvena zvezda izvlači mnogo dobrog iz njegovog tima. Trener Crvene zvezde Dejan Radonjć ocenio je da je Partizan zasluženo pobedio njegovu ekipu u finalnoj seriji plej-ofa Super lige.

Košarka 08.06.2016 | 12:15
Crvena Zvezda - Partizan 72:75, reakcije trenera i igrača...

Partizan je pobedio Crvenu zvezdu sa 75:72 i tako smanjio na 2:1 u finalnoj seriji plej-ofa Super lige. Sledeći meč igra se za dva dana. Šampion će biti ekipa koja prva dodje do tri pobede.

„Iskreno, zadovoljniji sam, naravno, nego posle prve dve utakmice. Nekako mi se čini da Zvezda izvlači dosta toga dobrog iz nas. Odigramo zrelije u momentima, a ponekad budemo ono što stvarno jesmo. Generalno, moram da budem zadovoljan pobedom“,rekao je Džikić novinarima.

„Imamo još rezervi. Moćemo da igramo pametnije. Kraj mi se nije svideo, malo smo zapaničili. Što je normalno, ne znam šta su očekivali moji igrači. Dobro se završilo. Mi smo domaćini za dva dana, menja se težište u podršci. Napunili su Pionir, nadam se da će i naši navijači nas da izbodre za dva dana“, rekao je Džikić.

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjć ocenio je da je Partizan zasluženo pobedio njegovu ekipu u finalnoj seriji plej-ofa Super lige.

On je istakao da protivnik nije „mnogo slabiji“ od njegove ekipe, kao što postoji slika u javnosti.

"Čestitam Partizanu na pobedi. Bili su bolji večeras od nas i zasluženo su nas pobedili. Čekali smo neku šansu na kraju, ali su nas zasluženo savladali. Kreira se ambijent da je Partizan mnogo slabiji od nas, a znam dobro da nije tako", rekao je Radonjić posle meča.

Partizan je pobedio sa 75:72 i tako smanjio na 2:1 u seriji.

"Najavljivao sam posle prvog i posle drugog meča da razlika u kvalitetu nije tolika. Ne zbog toga da bih radio nešto što se saopštava, nego zato što sam siguran da je to tako i znam da je to tako. Imaju iskustva i kvalitet i dugačak roster i uslova da igraju protiv nas", kazao je trener Zvezde.

Sledeći meč igra se u četvrtak, a Zvezda bi pobedom odbranila titulu.

"Došli smo do toga da idemo težim putem do onoga što želimo. Znamo šta nas čeka, uradićemo sve da savladamo Partizan u sledećem meču. Idemo za dva dana da pred njihovim navijačima odigramo dobar meč, a svesni smo činjenice da nas čeka težak zadatak. Znamo to odlično. Ne pričam to da bih nekog upozoravao, nego smatram da je to tako i znam da je to tako", rekao je Radonjić.

Nemanja Dangubić ocenio je da je njegov tim pretrpeo težak poraz.

"Ovo je težak poraz. Meč smo počeli relativno dobro. Utakmica je bila neizvesna. Partizan je napravio seriju krajem treće četvrtine, a mi nismo imali odgovor. Dozvolili smo im neke stvari koje nismo smeli. Pokušali smo da se vratimo, imali smo šansu, nismo je iskoristili i to je to. Okrećemo se sledećoj utakmici. Čestitam Partizanu", rekao je Dangubić.

Gudurić priznao da je tim u glavi "podigao pehar", Simonović se ne plaši novog meča!

"Nije ovo sreća, zaslužili su pobedu kao mi prošli put. Probali smo da se vratimo, ali je bilo kasno. Zasluženo su slavili, mi smo u glavama već podigli pehar i to nas je skupo koštalo. Bili smo blizu, ali su više zaslužili trijumf, idemo jako u sledeći meč. Opet imamo loptu za titulu, samo da održimo skok, popravimo odbranu i imamo velike šanse. Nije smak sveta, vodimo, samo je neprijatno. Biće bolja atmosfera za njih na njihovom terenu, ali moramo da odgovorimo na to, tako rade šampioni", rekao je Gudurić, a žalio je i Cirbes za propuštenom meč loptom za odbranu trofeja.

"Nismo imali koncentraciju, malo smo se vratili, ali nije to bilo to. Očekujem težak duel za dva dana", poručio je Cirbes, dok je Marko Simonović imao priliku da vrati tim u meč pred kraj.

"Zaslužena pobeda, odgovorili su na našu energiju i dobar početak. Napravili su dobru prednost, vratili smo se na kraju, ali je pobeda zaslužena. U prošlom meču su držali sve vreme prednost, sada smo mi poveli, a oni se vratili. Biće teško kada budu domaćini, ali pobeđivali smo već u takvom ambijentu. Opet bih šutirao kao sada kada sam pred kraj promašio, i kada završim karijeru, šutiraću. Vilijams nas je malo poremetio, mi smo ulazili u nervozu, a to ne smemo. Nema straha, dobijali smo, možemo opet", poručio je Simonović.

Košarkaš Partizana Čedomir Vitkovac spreman je da pruži maksimum u četvrtoj utakmici finala Superlige protiv Crvene zvezde.

Crno-beli su smanjili na 2-1, pobedivši sa 75:72 kao gosti u hali "Aleksandar Nikolić".

 
"Važna pobeda, nismo se predali posle 2-0. Odigrali smo odlično, kao prošli put, samo sa boljom završnicom. Za sledeći meč će Zvezda biti još motivisanija, ali je bitno da smo dobili, idemo dalje. Kako traje serija, nalazimo nova rešenja, spremamo se bolje, nadam se da će tako biti i u trećoj utakmici. Motivacija ne nedostaje, ostavićemo kosti na terenu, pa ćemo videti ko je bolji, imamo obavezu prema navijačima", rekao je Vitkovac, a nadovezao se talentovani Vanja Marinković.

"Imali su neku vrstu pritiska, vratili smo seriju pred naše navijače. Suđenje ne bih komentarisao, imali smo +15, ali sada nisu dali koš za pobedu. Očekujemo borbu za novi meč".

Jedan od junaka pobede Partizana nad Crvenom zvezdom u finalu plej-ofa KLS bio je Adin Vrabac.

Bosanskohercegovački reprezentativac postigao je trojku sa 3/4 terena u poslednjoj sekundi trećeg perioda i trasirao crno-belima put do "brejka".

"Ne vežbam onakve šuteve. Samo mi je bio cilj da šutnem na vreme. Video sam da ide ka košu i drago mi je što je ušla", rekao je Vrabac koji je navijače Partizana podsetio na čuvenu trojku Dušana Kecmana u Zagrebu 2010, "Nije mi ništa rekao posle koša, tek ćemo da komentarišemo".

Partizan je nakon debakla u prvom (-31) i poraza trojkom u poslednjoj sekundi drugog meča (ispustio +20), uspeo da se podigne trijumfom pred navijačima Zvezde i produži finalnu seriju.

"Bitno je da smo verovali da finale nije gotovo. Ostvarili smo prvu pobedu i vraćamo se pred naše navijače. U prvoj četvrtini je sve izgledalo dosta loše, ali nismo pali. Stvarno sam verovao da ćemo se vratiti i da je važno da održimo 'egal' do poluvremena. Mislim da je i njih uhvatila panika pred njihovom publikom", zaključio je Vrabac.

"U četvrtak očekujem da gori", jasan je bio krilni centar Partizana posle pobede za 1:2 u finalu plej-ofa.

Novica Veličković insistirao je posle poraza u prve dve utakmice da Partizan mora da reaguje i da na neuspeh odgovori još jačom igrom.

U utorak, pred velikom većinom navijača Crvene zvezde, ta reakcija donela je crno-belima trijumf i povratak serije u njihov domaći ambijent (četvrtak, 21.00).

"Drago mi je da smo pokazali da možemo da se vratimo kad se misli da je gotovo i da dobijemo utakmicu. Drugo poluvreme bilo je maltene perfektno", rekao je Veličković novinarima.

Govorio je i o ambijentu i u snazi koju su mu dale pune tribine.

"Nije lako kada gubite, pa dođete ovde na 0:2... Kao fešta, kao da su nas otpisali. Pokazali smo karakter. Ipak, nema slavlja, nego sledeća utakmica mora da se odigra sa istom energijom kao prošla i ova".

Lider crno-belih govorio je i o napornom ritmu utakmica, na svaka dva dana.

"Mnogo je teško. Na dva dana igrati je iscrpljivanje... Ali, nema kukanja, moramo da igramo. Dobro je što smo se vratili u seriju".

Primajući čestitke od trenera Zvezde Dejana Radonjića, Veličković je objasnio da je njegov zadatak, kao jednog od iskusnijih, da kontroliše emocije.

"Ako ja budem poleteo, kao jedan od iskusnijih, neću im dati dobar primer. Za mnoge u ekipi je ovo možda i prvo finale. Mora da se igra i sledeća utakmica".

"Mislim da imamo veliku podršku navijača i od kada sam otišao iz Partizana, shvatio sam da je sve totalno drugačije nego ovde. Za ove mečeve se živi, ali isto tako pokušavam da ih smirim. Mene je povelo, kad sam napravio faul na šutu (Simonovića) za tri poena. Poskakasmo na klupi kao... A, oni su se vratili. Ne treba praviti euforiju".

Ističući da je uvek za fer-plej, pa i kada se slavi sa navijačima, Veličković je govorio o atmosferi u kojoj će se odigrati sledeći meč.

"Očekujem da, jednostavno, gori".

O čarkama sa Kvinsijem Milerom nije hteo da previše govori.

"S moje strane nije bilo ničega. Uvek igram na 100 odsto. To je moj odgovor".

Izvor: B92/mondo.rs/blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar