Да ли ће Београд добити улицу Ендија Ворхола?

Одборници Скупштине града Београда разматраће данас предлоге решења да у Новом Београду две улице понесу имена маршала Толбухина и генерала Жданова, као и о предлогу да Конфучије добије споменик у престоници.

Србија 08.06.2016 | 09:30
Да ли ће Београд добити улицу Ендија Ворхола?

Такође, пред одборницима ће се наћи предлог да Нови Београд добије Трг преијатељства Србије и Кине и Конфучијеву улицу, Вождовац Булевар патријарха Германа, а Чукарица Улицу Ендија Ворхола.

На дневном реду је предлог о подизању споменика Џамбилу Џамбајеву, казахстанском националном песнику.

Одборници ће разматрати неколико планова детаљне регулације, допуне програма обнове објеката јавне намене у Београду, као и допуне одлуке о мрежи основних школа у главном граду.

На дневном реду су и промена оснивачких аката јавних предузећа чији је оснивач град, програм спровођења мера техничке заштите објеката и просторних културно-историјских целина у граду, утврђених за културна добра, као стање безбедности саобраћаја у граду.

Одборници ће по скраћеном поступку разматрати решења о разрешењу и именовању директора и вршилаца дужности директора, чланова управних и надзорних одбора у једном броју предузећа и установа чији је оснивач град, предлоге о разрешењу и именовању школских одбора, као и разрешење и именовање члана Градске изборне комисије.

Извор: Мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар