Da li će Beograd dobiti ulicu Endija Vorhola?

Odbornici Skupštine grada Beograda razmatraće danas predloge rešenja da u Novom Beogradu dve ulice ponesu imena maršala Tolbuhina i generala Ždanova, kao i o predlogu da Konfučije dobije spomenik u prestonici.

Srbija 08.06.2016 | 09:30
Da li će Beograd dobiti ulicu Endija Vorhola?

Takođe, pred odbornicima će se naći predlog da Novi Beograd dobije Trg preijateljstva Srbije i Kine i Konfučijevu ulicu, Voždovac Bulevar patrijarha Germana, a Čukarica Ulicu Endija Vorhola.

Na dnevnom redu je predlog o podizanju spomenika Džambilu Džambajevu, kazahstanskom nacionalnom pesniku.

Odbornici će razmatrati nekoliko planova detaljne regulacije, dopune programa obnove objekata javne namene u Beogradu, kao i dopune odluke o mreži osnovnih škola u glavnom gradu.

Na dnevnom redu su i promena osnivačkih akata javnih preduzeća čiji je osnivač grad, program sprovođenja mera tehničke zaštite objekata i prostornih kulturno-istorijskih celina u gradu, utvrđenih za kulturna dobra, kao stanje bezbednosti saobraćaja u gradu.

Odbornici će po skraćenom postupku razmatrati rešenja o razrešenju i imenovanju direktora i vršilaca dužnosti direktora, članova upravnih i nadzornih odbora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivač grad, predloge o razrešenju i imenovanju školskih odbora, kao i razrešenje i imenovanje člana Gradske izborne komisije.

Izvor: Mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar