Блатер о 80 милиона: Исплате су биле поштене!

Осрамоћени председник ФИФА Сеп Блатер саопштио је да су исплате њему и неколицини бивших високих званичника светске куће фудбала биле поштене.

Фудбал 12.06.2016 | 18:30
Блатер о 80 милиона: Исплате су биле поштене!

"Радујемо се да покажемо ФИФА да је плаћање господина Блатера било поштено и у складу са исплатама шефова великих професионалих спортских лига широм света", наводи се у саопштењу које је у име Блатера објавио адвокат Ричард Кулен.

Блатер је одговорио на наводе ФИФА да су он, отпуштени генерални секретар Жером Валке и отпуштени финансијски директор Маркус Катнер, доделили себи бонусе од око 80 милиона швајцарских франака у последњих пет година рада у ФИФА. 

Уговорене исплате су прекршиле закон у Швајцарској, а докази ће бити достављени америчким и швајцарским тужилаштвима који истражују корупцију у светском фудбалу, саопштили су адвокати ФИФА. 

Швајцарске власти покренуле су прошлог септембра кривичну истрагу против Блатера, а у марту против Валкеа. 

Они се сумњиче за малверзације ФИФА новцем. Блатер и Валке су негирали неправилности, а суспендовани су на шест, односно 12 година. Против Катнера није покренут додатни поступак. 

Саопштење ФИФА адвоката објављено је три недеље пошто је нови председник светске куће фудбала Ђани Инфантино рекао да је "криза завршена".

Извор: Б92/БЕТА

Коментари / 0

Оставите коментар