Blater o 80 miliona: Isplate su bile poštene!

Osramoćeni predsednik FIFA Sep Blater saopštio je da su isplate njemu i nekolicini bivših visokih zvaničnika svetske kuće fudbala bile poštene.

Fudbal 12.06.2016 | 18:30
Blater o 80 miliona: Isplate su bile poštene!

"Radujemo se da pokažemo FIFA da je plaćanje gospodina Blatera bilo pošteno i u skladu sa isplatama šefova velikih profesionalih sportskih liga širom sveta", navodi se u saopštenju koje je u ime Blatera objavio advokat Ričard Kulen.

Blater je odgovorio na navode FIFA da su on, otpušteni generalni sekretar Žerom Valke i otpušteni finansijski direktor Markus Katner, dodelili sebi bonuse od oko 80 miliona švajcarskih franaka u poslednjih pet godina rada u FIFA. 

Ugovorene isplate su prekršile zakon u Švajcarskoj, a dokazi će biti dostavljeni američkim i švajcarskim tužilaštvima koji istražuju korupciju u svetskom fudbalu, saopštili su advokati FIFA. 

Švajcarske vlasti pokrenule su prošlog septembra krivičnu istragu protiv Blatera, a u martu protiv Valkea. 

Oni se sumnjiče za malverzacije FIFA novcem. Blater i Valke su negirali nepravilnosti, a suspendovani su na šest, odnosno 12 godina. Protiv Katnera nije pokrenut dodatni postupak. 

Saopštenje FIFA advokata objavljeno je tri nedelje pošto je novi predsednik svetske kuće fudbala Đani Infantino rekao da je "kriza završena".

Izvor: B92/BETA

Komentari / 0

Ostavite komentar