Обрадовић се тајно нуди Вучићу

Бошко Обрадовић тражи да добије три државна секретара у новој влади... Жеља му је и да Двери у његовом родном Чачку уђу у власт са СНС.

Србија 07.06.2016 | 22:00
Обрадовић се тајно нуди Вучићу

Бошко Обрадовић, лидер покрета Двери, јавно глуми великог опозиционара и жестоког противника СНС, а тајно се нуди да уђе у нову владу, сазнаје Информер!

Обрадовић, тврде наши извори, за своју странку не тражи ниједну министарску фотељу. Његова "цена" су места три државна секретара, али и да Двери у родном му Чачку уђу у власт с напредњацима! Обрадовић ће, иначе, свој план о уласку у владу мандатару Александру Вучићу изложити на данашњим консултацијама о Влади на које долази сам, независно од коалиционе партнерке, шефице ДСС Санде Рашковић Ивић!

Одлучна намера
Према речима наших саговорника, Обрадовић је чврсто одлучио да, ако је икако могуће, уђе у нову владу.

- Бошко нам је рекао да Двери треба да уђу у власт. Он сматра да је то најважнији задатак у овом тренутку, јер се систем мора мењати изнутра. Чак нам је изиричито рекао да се не надамо неким функцијама јер ће тражити само места три државна секретара и, што му је много важније, да Двери у Чачку уђу у власт са СНС. Бошку је јако стало да Двери у Чачку добију место заменика градоначелника... - преноси Информеров извор из самог врха Двери, који је инсистирао на анонимности.

Кад смо позвали Обрадовића да прокоментарише наша сазнања, он је јуче избегао директан одговор.

- Очекујем сусрет са мандатаром. Тек онда је на дневном реду сучељавање програма, кад ћемо видети које су разлике, а које сличности. За нас није кључна власт ради власти, већ програм. Нису нам битне функције. Ипак, не можемо да будемо део Владе која има другачије спољне приоритете од нас...- наглашава Обрадовић.

Шефица ДСС Санда Рашковић Ивић, с друге стране, тврди да њен коалициони партнер неће да уђе у власт.

- Колико знам, Обрадовић нема намеру да улази у владу Александра Вучића... - подвлачи Ивићева.

Савез због цензуса
Владимир Пејић, директор агенције "Фактор плус", оцењује да су Двери и ДСС повезани само математиком.

- Јасно је да појединачно не би прешли цензус. После избора, међутим, кренули су свако својим путем. Нормално је да сваки политичар има жељу да буде у власти, а питање је који је Обрадовићев интерес за то. У сваком случају, његове изјаве довољно говоре да жели у власт, за разлику од Санде Рашковић Ивић и ДСС - закључује Пејић.
 

Извор: Информер

Коментари / 0

Оставите коментар