Obradović se tajno nudi Vučiću

Boško Obradović traži da dobije tri državna sekretara u novoj vladi... Želja mu je i da Dveri u njegovom rodnom Čačku uđu u vlast sa SNS.

Srbija 07.06.2016 | 22:00
Obradović se tajno nudi Vučiću

Boško Obradović, lider pokreta Dveri, javno glumi velikog opozicionara i žestokog protivnika SNS, a tajno se nudi da uđe u novu vladu, saznaje Informer!

Obradović, tvrde naši izvori, za svoju stranku ne traži nijednu ministarsku fotelju. Njegova "cena" su mesta tri državna sekretara, ali i da Dveri u rodnom mu Čačku uđu u vlast s naprednjacima! Obradović će, inače, svoj plan o ulasku u vladu mandataru Aleksandru Vučiću izložiti na današnjim konsultacijama o Vladi na koje dolazi sam, nezavisno od koalicione partnerke, šefice DSS Sande Rašković Ivić!

Odlučna namera
Prema rečima naših sagovornika, Obradović je čvrsto odlučio da, ako je ikako moguće, uđe u novu vladu.

- Boško nam je rekao da Dveri treba da uđu u vlast. On smatra da je to najvažniji zadatak u ovom trenutku, jer se sistem mora menjati iznutra. Čak nam je iziričito rekao da se ne nadamo nekim funkcijama jer će tražiti samo mesta tri državna sekretara i, što mu je mnogo važnije, da Dveri u Čačku uđu u vlast sa SNS. Bošku je jako stalo da Dveri u Čačku dobiju mesto zamenika gradonačelnika... - prenosi Informerov izvor iz samog vrha Dveri, koji je insistirao na anonimnosti.

Kad smo pozvali Obradovića da prokomentariše naša saznanja, on je juče izbegao direktan odgovor.

- Očekujem susret sa mandatarom. Tek onda je na dnevnom redu sučeljavanje programa, kad ćemo videti koje su razlike, a koje sličnosti. Za nas nije ključna vlast radi vlasti, već program. Nisu nam bitne funkcije. Ipak, ne možemo da budemo deo Vlade koja ima drugačije spoljne prioritete od nas...- naglašava Obradović.

Šefica DSS Sanda Rašković Ivić, s druge strane, tvrdi da njen koalicioni partner neće da uđe u vlast.

- Koliko znam, Obradović nema nameru da ulazi u vladu Aleksandra Vučića... - podvlači Ivićeva.

Savez zbog cenzusa
Vladimir Pejić, direktor agencije "Faktor plus", ocenjuje da su Dveri i DSS povezani samo matematikom.

- Jasno je da pojedinačno ne bi prešli cenzus. Posle izbora, međutim, krenuli su svako svojim putem. Normalno je da svaki političar ima želju da bude u vlasti, a pitanje je koji je Obradovićev interes za to. U svakom slučaju, njegove izjave dovoljno govore da želi u vlast, za razliku od Sande Rašković Ivić i DSS - zaključuje Pejić.
 

Izvor: Informer

Komentari / 0

Ostavite komentar