УЕФА: Ово је идеалан тим европских првенстава...

Има и оних који никада нису били шампиони Европе, али нема ниједног играча са истока Европе. Нема ни Мишела Платинија, прве звезде са ЕУРА 84 и једног од најбољих играча које је Стари континент имао.

Фудбал 09.06.2016 | 12:00
УЕФА: Ово је идеалан тим европских првенстава...

Доста дискутабилан избор у којем су, очигледно, предњачили гласови млађих генерација.

Нема Лава Јашина, по многима не само најбољег голмана Европе, већ и света. Совјетски чувар мреже био је првак Старог континента 1960, на првом Европском првенству. Нема ни званично најбољег српског фудбалера Драгана Џајића, јединог представника Србије међу 50.

Изостављен је и Мишел Платини, човек који је са невероватних девет голова водио "триколоре" до првог већег трофеја - ЕУРА 1984. године. На свакој од пет утакмица постигао је по гол, а против Југославије у групи забележио је хет-трик и то за преокрет (3:2).

Нема још много, много играча који су квалитетом, али пре свега и издањима на шампионатима Европе заслужили да се нађу међу 11 одабраних. Ђакинта Факетија, Франка Рајкарда, Руда Гулита, Луиса Фига, Павела Недведа, Анонина Паненке, Гинтера Нецера, Брајана Лаудрупа, Герда Милера, Ангелоса Харистеаса, Валентина Иванова...

Тачно је да нису сви могли да уђу у најужи избор, међутим, неки су морали!

Али, 3.500.000 анкетираних је другачије одлучило и изабрало прилично чудан састав. Чињеница да је од баш старијих играча у идеалној постави само Франц Бекенбауер довољно говори, а ту су још Паоло Малдини и Марко ван Бастен. Остали или су још активни или су недавно окачили копачке о клин.

Састав:

голман: Ђанлуиђи Буфон (Италија)

одбрана: Филп Лам (Немачка), Карлес Пујол (Шпанија), Франц Бекенбауер (Немачка), Пауло Малдини (Италија),
средина терена: Зинедин Зидан (Француска), Андреа Пирло (Италија), Андрес Инијеста (Шпанија),
напад: Роналдо (Португалија), Марко ван Бастен (Холандија), Тјери Анри (Француска).

Највише гласова добили су Зинедин Зидан (255.694) и Паоло Малдини (240.409).), Буфон (129.277) и Ван Бастен (128.782).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар