Кирјос неће на Олимпијске игре због "понижавања"!

Аустралијски тенисер Ник Кирјос повукао се са учешћа на Олимпијским играма због "нефер и неправедног третмана".

Тенис 09.06.2016 | 11:15
Кирјос неће на Олимпијске игре због "понижавања"!

Контроверзни момак грчког порекла је незадовољан односом Аустралијског олимпијског комитета (АОК) за који каже да га јавно и приватно понижава.

"Неправедан третман и јасна позиције организације који је мој део у тиму Аустралије су учврстили моју коначну одлуку. Представљање Аустралије на Олимпијским играма ми је био сан од детињства. То ми је био циљ ове године. Планирао сам турнире у зависности од Рија. Нажалост, иако сам ја изразио намеру да освојим медаљу у Рију, АОК је имао друге планове", саоопштио јеКирјос. 

Председник АОК Кити Чилер је упозорила Кирјоса и његовог потенцијалног саиграча Бернарда Томића, чије је понашање на Мастерсу у Мадриду названо "ужасним". Кирјос је на то реаговао бесно на друштвеним мрежама, на шта је Чилерова одговорила да високорангирани тенисер "не разуме шта значи бити Олимпијац". 

"Ниједан члан АОК ме није контактирао, нити моју породицу, тим, представнике Тениског савеза Аустралије. Нису тражили састанак нити прилику да образложе своју забринутост. Не желим да АОК-ов третман према мени омета и негативно учите на аустралијски олимпијски тим", наводи Кирјос. 

Председник ТС Аустралије Стив Хили је изразио жаљење што се Кирјос нашао у актуелној ситуацији, док се АОК огласио само изјавом да без обзира на изјаву играча, ТС Аустралије неће саопштити представнике за Ријо до 30. јуна.

Извор: Б92

 

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дадан

09.06.2016 11:01

Најблаже речено, ти си идиот.

ОДГОВОРИТЕ