Kirjos neće na Olimpijske igre zbog "ponižavanja"!

Australijski teniser Nik Kirjos povukao se sa učešća na Olimpijskim igrama zbog "nefer i nepravednog tretmana".

Tenis 09.06.2016 | 11:15
Kirjos neće na Olimpijske igre zbog "ponižavanja"!

Kontroverzni momak grčkog porekla je nezadovoljan odnosom Australijskog olimpijskog komiteta (AOK) za koji kaže da ga javno i privatno ponižava.

"Nepravedan tretman i jasna pozicije organizacije koji je moj deo u timu Australije su učvrstili moju konačnu odluku. Predstavljanje Australije na Olimpijskim igrama mi je bio san od detinjstva. To mi je bio cilj ove godine. Planirao sam turnire u zavisnosti od Rija. Nažalost, iako sam ja izrazio nameru da osvojim medalju u Riju, AOK je imao druge planove", saoopštio jeKirjos. 

Predsednik AOK Kiti Čiler je upozorila Kirjosa i njegovog potencijalnog saigrača Bernarda Tomića, čije je ponašanje na Mastersu u Madridu nazvano "užasnim". Kirjos je na to reagovao besno na društvenim mrežama, na šta je Čilerova odgovorila da visokorangirani teniser "ne razume šta znači biti Olimpijac". 

"Nijedan član AOK me nije kontaktirao, niti moju porodicu, tim, predstavnike Teniskog saveza Australije. Nisu tražili sastanak niti priliku da obrazlože svoju zabrinutost. Ne želim da AOK-ov tretman prema meni ometa i negativno učite na australijski olimpijski tim", navodi Kirjos. 

Predsednik TS Australije Stiv Hili je izrazio žaljenje što se Kirjos našao u aktuelnoj situaciji, dok se AOK oglasio samo izjavom da bez obzira na izjavu igrača, TS Australije neće saopštiti predstavnike za Rijo do 30. juna.

Izvor: B92

 

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Дадан

09.06.2016 11:01

Најблаже речено, ти си идиот.

ODGOVORITE