И Плавци желе да играју у ''Вест Хемовој кући''!

Челсију се игра на Олимпијском стадиону! Плавци траже уточиште током повећања капацитета Стамфорд Бриџа.

Фудбал 09.06.2016 | 23:00
И Плавци желе да играју у ''Вест Хемовој кући''!

Реконструкција Стамфорд Бриџа трајаће пуне три године, па Плавци увелико траже нови дом за своје фудбалере, који ће од сезоне 2017/2018. бити принуђени да играју на неком другом објекту. Протеклих дана као најреалнија опција за Челси помињао се рагби стадион Твикенхем, али је сада у први план искочио нови дом Вест Хема - Олимпијски стадион.

Према писању ЕСПН-а оваква опција би у одређеној мери смањила трошкове Чекићара када је у пиању оџавање овог велелепног објекта, али оно што је најважније јесте да ће управа Вест Хема морати да пружи сагласност за евентуални долазак Плаваца.

Друга опција је Вембили, где ће највероватније играти и Тотенхем током изградње новог објекта, док је Твикенхем пао на треће место. Овај стадион је најмање вероватна опција и то највише због отпора локалног становништва из градића удаљеног 16 километара југозападно од центра Лондона.

Реконструкција Стамфорд Бриџа износиће 500.000.000 фунти (635.000.000 евра) и он би након тога требало да прима 60.000 посетилаца, што је готово 20.000 више од тренутног капацитета.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар