I Plavci žele da igraju u ''Vest Hemovoj kući''!

Čelsiju se igra na Olimpijskom stadionu! Plavci traže utočište tokom povećanja kapaciteta Stamford Bridža.

Fudbal 09.06.2016 | 23:00
I Plavci žele da igraju u ''Vest Hemovoj kući''!

Rekonstrukcija Stamford Bridža trajaće pune tri godine, pa Plavci uveliko traže novi dom za svoje fudbalere, koji će od sezone 2017/2018. biti prinuđeni da igraju na nekom drugom objektu. Proteklih dana kao najrealnija opcija za Čelsi pominjao se ragbi stadion Tvikenhem, ali je sada u prvi plan iskočio novi dom Vest Hema - Olimpijski stadion.

Prema pisanju ESPN-a ovakva opcija bi u određenoj meri smanjila troškove Čekićara kada je u pianju odžavanje ovog velelepnog objekta, ali ono što je najvažnije jeste da će uprava Vest Hema morati da pruži saglasnost za eventualni dolazak Plavaca.

Druga opcija je Vembili, gde će najverovatnije igrati i Totenhem tokom izgradnje novog objekta, dok je Tvikenhem pao na treće mesto. Ovaj stadion je najmanje verovatna opcija i to najviše zbog otpora lokalnog stanovništva iz gradića udaljenog 16 kilometara jugozapadno od centra Londona.

Rekonstrukcija Stamford Bridža iznosiće 500.000.000 funti (635.000.000 evra) i on bi nakon toga trebalo da prima 60.000 posetilaca, što je gotovo 20.000 više od trenutnog kapaciteta.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar