Итудис продужио уговор са екипом ЦСКА-а!

Тренер ЦСКА Димитрис Итудис продужио је уговор са тим клубом до краја сезоне 2018/19, саопштио је шампион Евролиге.

Кошарка 09.06.2016 | 09:45
Итудис продужио уговор са екипом ЦСКА-а!

Итудис је у ЦСКА стигао у лето 2014. године, а у обе сезоне колико је на клупи московски тим је стизао до фајнал-фора Евролиге, с тим да је ове године и освојио трофеј, као и ВТБ лигу.

"Веома сам срећан што настављамо сарадњу и што ћемо радити заједно још три сезоне. Поносан сам на клуб у којем радим, на људе са којима радим. Желим свима да се захвалим и честитам на успесима које смо заједно постигли. Наравно, захваљујем се власницима клуба и спонзорима који су нам помогли да све то остваримо, (некадашњем министру одбране) Сергеју Иванову који подржава кошарку и ЦСКА све ове године", рекао је Итудис за сајт клуба. 

Председник ЦСКА Андреј Ватутин је рекао да његов тим предводјен Итудисом игра спектакуларну кошарку. 

"Када смо пре две године позвали Итудиса у ЦСКА нисмо имали никакве сумње у његов квалитет. Итудис је прошао одличну школу, имао је велико искуство, а сада је у ЦСКА добио потврду свега тога освајањем титуле у Евролиги. Неколико пута ми је постављано питање да ли ће резултат на фајнал-фору у Берлину бити одлучујући током разговора о новом уговору. Да, освајање титуле је био значајан фактор, али ми смо Итудису нашу понуду дали пред финалну утакмицу. Тим игра спектакуларну кошарку под Итудисом, играчи воле да су на терену, савршено разумеју циљеве које је поставио стручни штаб и раде заједно на постављању тих циљева", рекао је Ватутин. 

Итудис је био дугогодишњи асистент Жељка Обрадовића у Панатинаикосу, а пре доласка у ЦСКА водио је Банвит.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар