Itudis produžio ugovor sa ekipom CSKA-a!

Trener CSKA Dimitris Itudis produžio je ugovor sa tim klubom do kraja sezone 2018/19, saopštio je šampion Evrolige.

Košarka 09.06.2016 | 09:45
Itudis produžio ugovor sa ekipom CSKA-a!

Itudis je u CSKA stigao u leto 2014. godine, a u obe sezone koliko je na klupi moskovski tim je stizao do fajnal-fora Evrolige, s tim da je ove godine i osvojio trofej, kao i VTB ligu.

"Veoma sam srećan što nastavljamo saradnju i što ćemo raditi zajedno još tri sezone. Ponosan sam na klub u kojem radim, na ljude sa kojima radim. Želim svima da se zahvalim i čestitam na uspesima koje smo zajedno postigli. Naravno, zahvaljujem se vlasnicima kluba i sponzorima koji su nam pomogli da sve to ostvarimo, (nekadašnjem ministru odbrane) Sergeju Ivanovu koji podržava košarku i CSKA sve ove godine", rekao je Itudis za sajt kluba. 

Predsednik CSKA Andrej Vatutin je rekao da njegov tim predvodjen Itudisom igra spektakularnu košarku. 

"Kada smo pre dve godine pozvali Itudisa u CSKA nismo imali nikakve sumnje u njegov kvalitet. Itudis je prošao odličnu školu, imao je veliko iskustvo, a sada je u CSKA dobio potvrdu svega toga osvajanjem titule u Evroligi. Nekoliko puta mi je postavljano pitanje da li će rezultat na fajnal-foru u Berlinu biti odlučujući tokom razgovora o novom ugovoru. Da, osvajanje titule je bio značajan faktor, ali mi smo Itudisu našu ponudu dali pred finalnu utakmicu. Tim igra spektakularnu košarku pod Itudisom, igrači vole da su na terenu, savršeno razumeju ciljeve koje je postavio stručni štab i rade zajedno na postavljanju tih ciljeva", rekao je Vatutin. 

Itudis je bio dugogodišnji asistent Željka Obradovića u Panatinaikosu, a pre dolaska u CSKA vodio je Banvit.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar