Дани Алвеш послије 23 трофеја: Збогом!

Нејмар ће обновити уговор са шампионом Шпаније, док Дани Алвес напушта Ноу Камп после осам година и 23 освојена трофеја.

Фудбал 08.06.2016 | 21:30
Дани Алвеш послије 23 трофеја: Збогом!

Нејмар не иде никуда, Дани Алвеш одлази!

Ово је у четвртак увече изјавио директор Барселоне Роберт Фернандес и тако ставио тачку на спекулације о одласку Нејмара.

"Нејмар остаје. Остаће овде још дуго", рекао је Фернандес.

Било је гласина да бразилски нападач жели да напусти Шпанију, нарочито након недавних проблема са пореским органима те земље. Медији у Бразилу су, такође, писали да су велики енглески клубови били спремни да понуде велики новац за Нејмара.

Нејмар је прошле сезоне постигао 31 гол у 48 утакмица.

Када је реч о Алвесу, Фернандес је рекао да је играч донео одлуку да напусти Барселону и да ће клуб ту одлуку испоштовати.

Бразилски дефанзивац је, наводно, близу преласка у Јувентус.

"Алвес је играч којег сви воле, његово понашање и на терену и ван њега је фантастично... Али, донео је одлуку и ми морамо то да поштујемо", рекао је Фернандес.

Алвес је у Барселону дошао 2008. године из Севиље, од тада је са каталонским клубом освојио 23 трофеја и постао други страни играч са највише наступа у дресу шампиона Шпаније.

Фернандес је навео да су у току преговори о будућности Марка Барте и Дагласа на Ноу Кампу, као и да клуб преговара са Виљареалом о Денису Суаресу.

Он је, такође, рекао да Сандро напушта редове Барселоне, а да ће голмани Клаудио Браво и Марк-Андре тер Штеген бити ту и наредне сезоне.

Фернандес је рекао да није било преговора са Пари Сен Жерменом о ангажовању Маркињоса и признао да клуб није успео да постигне договор са Селтом о нападачу Нолиту.

Барселона је другу годину за редом освојила титулу у Примери, а шесту у последњих осам година. Клуб са Ноу Кампа стигао је и до трофеја у Купу краља, док је у Лиги шампиона заустављен у четвртфиналу.

Извор: мондо.рс/Бета

Коментари / 0

Оставите коментар