Dani Alveš poslije 23 trofeja: Zbogom!

Nejmar će obnoviti ugovor sa šampionom Španije, dok Dani Alves napušta Nou Kamp posle osam godina i 23 osvojena trofeja.

Fudbal 08.06.2016 | 21:30
Dani Alveš poslije 23 trofeja: Zbogom!

Nejmar ne ide nikuda, Dani Alveš odlazi!

Ovo je u četvrtak uveče izjavio direktor Barselone Robert Fernandes i tako stavio tačku na spekulacije o odlasku Nejmara.

"Nejmar ostaje. Ostaće ovde još dugo", rekao je Fernandes.

Bilo je glasina da brazilski napadač želi da napusti Španiju, naročito nakon nedavnih problema sa poreskim organima te zemlje. Mediji u Brazilu su, takođe, pisali da su veliki engleski klubovi bili spremni da ponude veliki novac za Nejmara.

Nejmar je prošle sezone postigao 31 gol u 48 utakmica.

Kada je reč o Alvesu, Fernandes je rekao da je igrač doneo odluku da napusti Barselonu i da će klub tu odluku ispoštovati.

Brazilski defanzivac je, navodno, blizu prelaska u Juventus.

"Alves je igrač kojeg svi vole, njegovo ponašanje i na terenu i van njega je fantastično... Ali, doneo je odluku i mi moramo to da poštujemo", rekao je Fernandes.

Alves je u Barselonu došao 2008. godine iz Sevilje, od tada je sa katalonskim klubom osvojio 23 trofeja i postao drugi strani igrač sa najviše nastupa u dresu šampiona Španije.

Fernandes je naveo da su u toku pregovori o budućnosti Marka Barte i Daglasa na Nou Kampu, kao i da klub pregovara sa Viljarealom o Denisu Suaresu.

On je, takođe, rekao da Sandro napušta redove Barselone, a da će golmani Klaudio Bravo i Mark-Andre ter Štegen biti tu i naredne sezone.

Fernandes je rekao da nije bilo pregovora sa Pari Sen Žermenom o angažovanju Markinjosa i priznao da klub nije uspeo da postigne dogovor sa Seltom o napadaču Nolitu.

Barselona je drugu godinu za redom osvojila titulu u Primeri, a šestu u poslednjih osam godina. Klub sa Nou Kampa stigao je i do trofeja u Kupu kralja, dok je u Ligi šampiona zaustavljen u četvrtfinalu.

Izvor: mondo.rs/Beta

Komentari / 0

Ostavite komentar