Дефинитивно: Вујасиновић напустио Партизан и преузима Про Реко!

Један од најбољих светских ватерполиста свих времена Владимир Вујасиновић прихватио је понуду свог бившег клуба!

Остали спортови 07.06.2016 | 18:45
Дефинитивно: Вујасиновић напустио Партизан и преузима Про Реко!

Морао је и тај дан некад да дође...

Владимир Вујасиновић, трофејни ватерполиста, али и тренер, прихватио је нову понуду италијанског ватерполо гиганта - Про Река.

Клуб из Ђеновског залива желео је "Вујаса" још пре две године, али је се он тада захвалио на понуди, желећи да "искали" тренерски занат, а то је учинио у Партизану. Са врло младим играчима освојио је две титуле првака Србије, играо достојанствено у Европи, упркос веома тешкој финансијској ситуацији у београдском клубу.

После неуспеха на финалном турниру Лиге шампиона (Про Реко је био тек четврти), управа клуба, односно богати газда Габријеле Волпи одлучио је да направи промене. Почело је од тренерског кадра.

Прва одлука је била да доведе Вујасиновића и успео је.

"Одлучили смо да поверимо први тим Владимиру Вујасиновићу. То је повратак једног од највећих играча ватерпола у овај клуб. Он има посебне везе и са овим клубом и са Ђеновом", изјавио је "технико" Про Река Маурицио Фелуго за клупски сајт.

Вујасиновић је изјавио да му је част што се враћа у клуб чији је играч био седам година:

"Велика ми је част што сам поново овде и надам се да ћемо успети да поновимо све оне добре ствари као када сам био играч. Једва чекам да започнем ову нову, фасцинантну авантуру".

Остало је да се види да ли ће Вујасиновић у Про Реку сарађивати са четворицом српских играча - Филипом Филиповићем, Андријом Прлаиновићем, Душком Пијетловићем и Душаном Мандићем. Италијански медији пишу да је једино сигуран останак најмлађег - Мандића.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Богдан

08.06.2016 00:59

Про Реко напуштају Филиповић,Прлаиновић и Пјетловић ...грчке су новине објавиле да Фића одлази у Олимпијакос који га слави ако дође ...Вујасиновић јесте један од најбољих ватерполиста света али ја не знам баш штаће урадити без ове тројице .....Италијани сањају да од својих играча правр ђампионе али како су инстант клуб који и нема своју школу попут Партизана чија је школа најбоља на свету тешо да и Вујасиновић може да уради нешто ...Магија и традиција се не лупују

ОДГОВОРИТЕ