Definitivno: Vujasinović napustio Partizan i preuzima Pro Reko!

Jedan od najboljih svetskih vaterpolista svih vremena Vladimir Vujasinović prihvatio je ponudu svog bivšeg kluba!

Ostali sportovi 07.06.2016 | 18:45
Definitivno: Vujasinović napustio Partizan i preuzima Pro Reko!

Morao je i taj dan nekad da dođe...

Vladimir Vujasinović, trofejni vaterpolista, ali i trener, prihvatio je novu ponudu italijanskog vaterpolo giganta - Pro Reka.

Klub iz Đenovskog zaliva želeo je "Vujasa" još pre dve godine, ali je se on tada zahvalio na ponudi, želeći da "iskali" trenerski zanat, a to je učinio u Partizanu. Sa vrlo mladim igračima osvojio je dve titule prvaka Srbije, igrao dostojanstveno u Evropi, uprkos veoma teškoj finansijskoj situaciji u beogradskom klubu.

Posle neuspeha na finalnom turniru Lige šampiona (Pro Reko je bio tek četvrti), uprava kluba, odnosno bogati gazda Gabrijele Volpi odlučio je da napravi promene. Počelo je od trenerskog kadra.

Prva odluka je bila da dovede Vujasinovića i uspeo je.

"Odlučili smo da poverimo prvi tim Vladimiru Vujasinoviću. To je povratak jednog od najvećih igrača vaterpola u ovaj klub. On ima posebne veze i sa ovim klubom i sa Đenovom", izjavio je "tehniko" Pro Reka Mauricio Felugo za klupski sajt.

Vujasinović je izjavio da mu je čast što se vraća u klub čiji je igrač bio sedam godina:

"Velika mi je čast što sam ponovo ovde i nadam se da ćemo uspeti da ponovimo sve one dobre stvari kao kada sam bio igrač. Jedva čekam da započnem ovu novu, fascinantnu avanturu".

Ostalo je da se vidi da li će Vujasinović u Pro Reku sarađivati sa četvoricom srpskih igrača - Filipom Filipovićem, Andrijom Prlainovićem, Duškom Pijetlovićem i Dušanom Mandićem. Italijanski mediji pišu da je jedino siguran ostanak najmlađeg - Mandića.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Bogdan

08.06.2016 00:59

Pro Reko napuštaju Filipović,Prlainović i Pjetlović ...grčke su novine objavile da Fića odlazi u Olimpijakos koji ga slavi ako dođe ...Vujasinović jeste jedan od najboljih vaterpolista sveta ali ja ne znam baš štaće uraditi bez ove trojice .....Italijani sanjaju da od svojih igrača pravr đampione ali kako su instant klub koji i nema svoju školu poput Partizana čija je škola najbolja na svetu tešo da i Vujasinović može da uradi nešto ...Magija i tradicija se ne lupuju

ODGOVORITE