Дачић: Рекао сам да имам три жеље

Лидер СПС Ивица Дачић изјавио је да је у најбољем интересу Србије да се настави сарадња СПС и СНС.

Србија 07.06.2016 | 16:00
Дачић: Рекао сам да имам три жеље

Он је додао и да се на дашањем састанку с Александром Вучићем разговарало о оквирима програма нове владе, а не о кадровима и ресорима.

Дачић је новинарима у парламенту, после консултација с кандидатом за председника владе Александром Вучићем, рекао да је Вучићу пренео да има три жеље - да Србија 2020. године уђе у ЕУ, да се настави сарадња коалиције СПС-ЈС и СНС, док је трећа у вези с његовом породицом.

"Нашалио сам се са премијером, пошто је увек намргођен, да је данас празник кад се у поноћ замишљају три жеље. Моје три жеље су да Србија 2020. уђе у ЕУ, друга у вези са породицом, а трећа да се настави сарадња коалиције СПС-ЈС и СНС", рекао је Дачић.

"Мандатар се на то насмејао, а видећемо даље", рекао је Дачић.

Разговори са СНС ће, како је додао, ако Вучић сматра да сарадња треба да буде настављена, бити настављени.

"Ми смо спремни да је наставимо, јер сматрамо да је то у најбољем интересу Србије, спремни смо за то", рекао је Дачић.

Додао је да све то подразумева међусобно поштовање, подршку и функционисање свих као једног тима.

"Разговарали смо о потенцијалној сарадњи. Ја сам поновио став наше коалиције да смо ми размтрали на нашим страначким органима основе програма будуће владе, да смо то подржали и да ћемо дати и своје предлоге о темама које се тичу профила наших странака које су левичараске, а то су питања социјалне правде, европских стандарда...", рекао је Дачић.

Он је рекао и да је у претходне четири године урађено много тога, да се Србије 2012. и 2016. године не могу поредити, да је остварен историјски корак напред у готово свим областима.

Истакао је да су остварени велики резултати у политичким односима, меународном положају, регионалном миру и стабилности, економским реформама, те да се може рећи да се Србија, у односу на 2012. годину, сада налази "изнад воде".

"Убеђени смо да у наредном периоду можемо да остваримо историјске резултате... Србија је данас сама заслужна за оно што ће се десити у наредном периоду и зато је важно да постоји политичка стабилност", рекао је Дачић.

И Марковић је рекао да тема разговора нису били ресори, већ будућност Србије, те да је за долазак инвеститора потребна стабилност, а да ће коалиција СПС-ЈС допринети тој стабилности.

Кандидат за председника владе Александар Вучић почео је у 15 сати консултације о влади с лидером СРС Војиславом Шешељем. Вучић се раније састао са СПС-ЈС.

Извор: Б92

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ранко75

07.06.2016 15:19

Овом Дачићу је битна само властита фотеља. Одрекао се тај и свога партијског шефа када му је то "требало" а на прослави СПРС неки дан га опет призива. Значи тргује са свим и свачим. Он је комуниста-капиталиста у најгорем облику

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микиц

08.06.2016 06:40

Имају ли социјалисти и један свој лични став. Увијек су били слуге другоме на штету СРБије!