Dačić: Rekao sam da imam tri želje

Lider SPS Ivica Dačić izjavio je da je u najboljem interesu Srbije da se nastavi saradnja SPS i SNS.

Srbija 07.06.2016 | 16:00
Dačić: Rekao sam da imam tri želje

On je dodao i da se na dašanjem sastanku s Aleksandrom Vučićem razgovaralo o okvirima programa nove vlade, a ne o kadrovima i resorima.

Dačić je novinarima u parlamentu, posle konsultacija s kandidatom za predsednika vlade Aleksandrom Vučićem, rekao da je Vučiću preneo da ima tri želje - da Srbija 2020. godine uđe u EU, da se nastavi saradnja koalicije SPS-JS i SNS, dok je treća u vezi s njegovom porodicom.

"Našalio sam se sa premijerom, pošto je uvek namrgođen, da je danas praznik kad se u ponoć zamišljaju tri želje. Moje tri želje su da Srbija 2020. uđe u EU, druga u vezi sa porodicom, a treća da se nastavi saradnja koalicije SPS-JS i SNS", rekao je Dačić.

"Mandatar se na to nasmejao, a videćemo dalje", rekao je Dačić.

Razgovori sa SNS će, kako je dodao, ako Vučić smatra da saradnja treba da bude nastavljena, biti nastavljeni.

"Mi smo spremni da je nastavimo, jer smatramo da je to u najboljem interesu Srbije, spremni smo za to", rekao je Dačić.

Dodao je da sve to podrazumeva međusobno poštovanje, podršku i funkcionisanje svih kao jednog tima.

"Razgovarali smo o potencijalnoj saradnji. Ja sam ponovio stav naše koalicije da smo mi razmtrali na našim stranačkim organima osnove programa buduće vlade, da smo to podržali i da ćemo dati i svoje predloge o temama koje se tiču profila naših stranaka koje su levičaraske, a to su pitanja socijalne pravde, evropskih standarda...", rekao je Dačić.

On je rekao i da je u prethodne četiri godine urađeno mnogo toga, da se Srbije 2012. i 2016. godine ne mogu porediti, da je ostvaren istorijski korak napred u gotovo svim oblastima.

Istakao je da su ostvareni veliki rezultati u političkim odnosima, meunarodnom položaju, regionalnom miru i stabilnosti, ekonomskim reformama, te da se može reći da se Srbija, u odnosu na 2012. godinu, sada nalazi "iznad vode".

"Ubeđeni smo da u narednom periodu možemo da ostvarimo istorijske rezultate... Srbija je danas sama zaslužna za ono što će se desiti u narednom periodu i zato je važno da postoji politička stabilnost", rekao je Dačić.

I Marković je rekao da tema razgovora nisu bili resori, već budućnost Srbije, te da je za dolazak investitora potrebna stabilnost, a da će koalicija SPS-JS doprineti toj stabilnosti.

Kandidat za predsednika vlade Aleksandar Vučić počeo je u 15 sati konsultacije o vladi s liderom SRS Vojislavom Šešeljem. Vučić se ranije sastao sa SPS-JS.

Izvor: B92

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

ranko75

07.06.2016 15:19

Овом Дачићу је битна само властита фотеља. Одрекао се тај и свога партијског шефа када му је то "требало" а на прослави СПРС неки дан га опет призива. Значи тргује са свим и свачим. Он је комуниста-капиталиста у најгорем облику

ODGOVORITE
Name

Mihailo Mikic

08.06.2016 06:40

Imaju li socijalisti i jedan svoj lični stav. Uvijek su bili sluge drugome na štetu SRBije!