Распродаја и у Ситију!

Осим у Манчестер Јунајтеду, предстојећег лета се распродаја играча очекује и у редовима градског ривала Ситија.

Фудбал 08.06.2016 | 17:00
Распродаја и у Ситију!

Председник клуба Халдун ел Муабарак рекао је да се овог лета очекује одлазак већег броја фудбалера, пошто клуб жели да се посвети развоју младих играча.

Нови менаџер Пеп Гвардиола ће преузети екипу, а већ је довео у клуб немачког фудбалера Илкаја Гундогана за 21 милион фунти.

Очекује се да ће Гвардиола у први тим увести младе играче из фудбалске академије Ситија.

"Морамо да одржимо равнотежу измедју онога што смо до сада изградили и будућности. Морамо да имамо равнотежу између младих и искусних играча, а све то је у рукама Пепа Гвардиоле. Пеп има посебан начин рада и он жели да његова екипа игра на посебан начин. Одредени играчи, који се уклапају, ће доћи у клуб, а има и играча чије је време да оду. Имаћемо неке промене током лета, уложићемо средства као што смо увек улагали у клуб и екипу", рекао је Ел Мубарак за клупску телевизију.

Председник Ситија навео је да ће обезбедити Гвардиоли средства да направи тим који ће бити способан да поново освоји шампионску титулу, да се бори за трофеје у домаћим куповима и да оде што даље и покуша да освоји Лигу шампиона.

Гвардиола је претходне три године тренирао Бајерн из Минхена, а на клупи Ситија замениће Мануела Пелегринија. Ел Мубарак је рекао да се клуб одлучио за Гвардиолу због његовог успешног рада са младим играчима.

"Он је то урадио са Барселоном, а касније и са Бајерном. Пеп је одувек знао да пронадје талентованог играча, а такве имамо у нашем клубу. Ове године наше четири младе селекције су освојиле шампионске титуле. Конкурентни смо у свим младим селекцијама и мислим да ће Пеп уживати у томе. Желели бисмо да у првом тиму имамо максималан број играча из наше фудбалске академије", додао је Ел Мубарак.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар