Rasprodaja i u Sitiju!

Osim u Mančester Junajtedu, predstojećeg leta se rasprodaja igrača očekuje i u redovima gradskog rivala Sitija.

Fudbal 08.06.2016 | 17:00
Rasprodaja i u Sitiju!

Predsednik kluba Haldun el Muabarak rekao je da se ovog leta očekuje odlazak većeg broja fudbalera, pošto klub želi da se posveti razvoju mladih igrača.

Novi menadžer Pep Gvardiola će preuzeti ekipu, a već je doveo u klub nemačkog fudbalera Ilkaja Gundogana za 21 milion funti.

Očekuje se da će Gvardiola u prvi tim uvesti mlade igrače iz fudbalske akademije Sitija.

"Moramo da održimo ravnotežu izmedju onoga što smo do sada izgradili i budućnosti. Moramo da imamo ravnotežu između mladih i iskusnih igrača, a sve to je u rukama Pepa Gvardiole. Pep ima poseban način rada i on želi da njegova ekipa igra na poseban način. Odredeni igrači, koji se uklapaju, će doći u klub, a ima i igrača čije je vreme da odu. Imaćemo neke promene tokom leta, uložićemo sredstva kao što smo uvek ulagali u klub i ekipu", rekao je El Mubarak za klupsku televiziju.

Predsednik Sitija naveo je da će obezbediti Gvardioli sredstva da napravi tim koji će biti sposoban da ponovo osvoji šampionsku titulu, da se bori za trofeje u domaćim kupovima i da ode što dalje i pokuša da osvoji Ligu šampiona.

Gvardiola je prethodne tri godine trenirao Bajern iz Minhena, a na klupi Sitija zameniće Manuela Pelegrinija. El Mubarak je rekao da se klub odlučio za Gvardiolu zbog njegovog uspešnog rada sa mladim igračima.

"On je to uradio sa Barselonom, a kasnije i sa Bajernom. Pep je oduvek znao da pronadje talentovanog igrača, a takve imamo u našem klubu. Ove godine naše četiri mlade selekcije su osvojile šampionske titule. Konkurentni smo u svim mladim selekcijama i mislim da će Pep uživati u tome. Želeli bismo da u prvom timu imamo maksimalan broj igrača iz naše fudbalske akademije", dodao je El Mubarak.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar