Видео - Копа Америка: Ди Марија за освету ''Гаучоса'', Панама за историју!

Претходне ноћи отпочело је такмичење у групи Д Копа Америка, а победе на отварању забележиле су селекције Аргентине и Панаме.

Фудбал 07.06.2016 | 13:30
Видео - Копа Америка: Ди Марија за освету ''Гаучоса'', Панама за историју!

'Гаучоси' су предвођени Анхелом ди Маријом, без Лионела Месија, поразили актуелне шампионе Чилеанце 2:1 (0:0), док је Панама погоцима Бласа Переса савладала Боливију идентичним резултатом – 2.1 (1:0).

Аргентинци су у мечу пуном темпа и трчања успели да се реванширају Чилеанцима за пораз у прошлом мечу, иако је победа 'Ла Роје' у претходном финалу после пенала далеко вреднија.

Осим неколико полупирлика и оштрих стартова, првих 45 минута фудбала у Санта Клари није нам донело превише узбуђења, а по две шансе имали су Маркос Рохо за 'Гаучосе', односно Алексис Санчес за Чилеанце.

Први погодак на мечу видели смо после шест минута игре у наставку, када је Енер Бенега повукао контру свог тима и упослио Анхела ди Марију на ивици казненог, а крилном нападачу Пари Сен Жеремена није било превише тешко да погоди ближи угао гола Клаудија Брава.

Само осам минута касније, Ди Марија се реванширао новом играчу миланског Интера за асистенцију из готово идентичне ситуације, с тим да је Бенега имао и мало среће – јер је лопта на путу ка ближем углу погодила једног од дефанзиваца Чилеа.

Све што је актуелни шампион успео да уради до краја био је погодак Хосеа Педра Фунесалида у трећем минуту надоканде, на пâс Фабијана Орељане.

Ди Маријина бака умрла је само неколико часова пре меча, а он је гол и победу посветио њој.

С друге стране, Панама је стигла до важне уводне победе над Боливијом, уједно се уписавши у књиге рекорда шампионата Јужне Америке.

Панамци су постали први тим који је добио специјалну позивницу за такмичење, од укупно осам, а да је шампионат започео тријумфом.

Панама је сјајно отворила меч у Орланду, да би Перес свој први погодак постигао већ у 11. минуту – после акције по левом крилу, Алберто Квинтеро послао је лопту на петерац, а нападач Ванкувера је главом послао у мрежу.

Тим резултатом отишло се на одмор, да би Боливијци изједначили у 54. минуту. После прекида на тридесетак метара од гола, створила се гужва на ивици петерца, да би је исксусни Хуан Карлос Арсе на крају закуцао у мрежу.

Да им се не понови сценарио са сваког сусрета са Голд Купа, када су увек испуштали стечено вођство, побирнуо се поново Перес у самом финишу. Три минута пре истека регуларног тока искористио је додавање Ароја и лако погодио празну мрежу за велико славље.

За крај, ни овај дан није могао да протекне без гафова организатора, па смо тако у току химне Чилеа имали прилику да чујемо један од 'хитова' Питбула, док је застава Боливије на великом екрану на стадиону била окренута наопачке.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар